Turtle Beach koptelefoons

Turtle Beach is een Amerikaans elektronicabedrijf dat al sinds 1975 gespecialiseerd is in het maken van geluidskaarten en koptelefoons. Ze waren één van de eerste bedrijven dat zich ook specifiek richtte op het maken van koptelefoons voor computers. Voordat de wereld kennismaakte met Windows ondersteunden headsets van Turtle Beach al de Atari (spel)computer. Koop je een Turtle Beach koptelefoon, dan ben je verzekerd van tientallen jaren aan ervaring en dat heeft geleid tot technisch zeer hoogstaande koptelefoons. Turtle Beach koptelefoons zijn ideaal voor de echte muziek- en filmliefhebber, maar ook voor de doorgewinterde gamer.

Wat is er bijzonder aan een Turtle Beach koptelefoon?

Koptelefoons heb je in alle soorten en maten. Je kunt ze ruwweg onderscheiden in drie categorieën. De in ear koptelefoon, de on ear koptelefoon en de over ear koptelefoon. Turtle Beach richt zich vooral op de laatste twee. In ear is namelijk de draadloze variant van de normale oordopjes, terwijl de on ear en de over ear koptelefoons de meer traditionele modellen zijn. Met twee grote oorschelpen en een band over je hoofd. Dit heeft vooral te maken met de doelgroep van Turtle Beach. In ear koptelefoons zijn namelijk interessant voor gebruik op kantoor en handsfree bellen. Een over ear Turtle Beach koptelefoon is daarentegen het ideale model als je ongestoord naar muziek wilt luisteren in de bus of de trein. Of als je een film wilt kijken, zonder je omgeving te belasten met het geluid daarvan. Ook voor gamers is de over ear koptelefoon het meest geschikt. Doordat de oorschelpen letterlijk over je oren heen zitten, wordt vrijwel al het geluid van buiten gedempt en kun je jezelf dus optimaal focussen op het gamen.

Ultieme geluidservaring

Hoe goed een Turtle Beach koptelefoon is, valt of staat natuurlijk met de geluidservaring. Een Turtle Beach koptelefoon zal je waarschijnlijk niet teleurstellen. Vrijwel alle nieuwe modellen zijn uitgerust met 7.1 surround geluid. Dat is op dit moment de hoogste standaard die mogelijk is bij koptelefoons. Ter vergelijking: goedkope modellen koptelefoons zijn uitgerust met mono geluid, iets duurdere modellen (rond de vijftig euro) met stereo geluid en sommige specifieke koptelefoons beschikken over surround geluid. Bij mono geluid hoor je over beide oorschelpen hetzelfde geluid. Bij stereo, wat de meest gangbare standaard is, kan het geluid verschillen tussen de linker- en de rechterkant. Je kunt dan bijvoorbeeld links een gitarist horen en rechts een pianist. Surround geluid bereik je normaal gesproken door minimaal vijf boxen om je heen te plaatsen, plus een basbox ergens in de ruimte. Het geluid komt dan letterlijk van alle kanten, wat zorgt voor een extra goede ervaring. Je kent dit waarschijnlijk wel van de bioscoop. Natuurlijk kun je dit niet bereiken met een Turtle Beach koptelefoon. Wel kun je het benaderen. Surround geluid in een Turtle Beach koptelefoon is dus vooral een technische slimmigheid.

Een Turtle Beach koptelefoon biedt alles voor de gamer

Als echte gamer ben je er echter niet met alleen een ultieme geluidservaring. Een echt goede game headset moet over meer beschikken. Één van de belangrijkste pluspunten van de Turtle Beach koptelefoon, is dat je hem kan aansluiten op meerdere apparaten. Dus niet alleen op de PC, maar op de Mac, de Playstation en de Nintendo. Het is wel belangrijk om in de gaten te houden dat dit van model tot model verschilt. Wat Turtle Beach hierin echt onderscheidt is de geleverde geluidskwaliteit. Bij veel merken koptelefoons die ook beschikken over 7.1 surround geluid, werkt dit alleen bij gebruik op de PC. Bij een Turtle Beach koptelefoon, beschik je ook over surround geluid wanneer je de Turtle Beach koptelefoon aansluit op andere platforms. Check wel altijd even de compatibiliteit tussen koptelefoon en platform.

Comfort en gebruiksgemak

Er is nog een groot verschil tussen een Turtle Beach koptelefoon die bedoeld is voor gamers en eentje voor het luisteren naar muziek. Bij het gamen gaat het namelijk bij veel spellen om je reactiesnelheid. Daarvoor is het nodig om je goed te concentreren. Het is dan vervelend als je veel handelingen moet verrichten om het geluid harder of zachter te zetten of om te schakelen tussen de game en de chatroom. Dat laatste is belangrijk als je online multiplayer spellen speelt in teams. Bij de betere modellen Turtle Beach koptelefoon kun je direct schakelen en zowel het geluid van de chatroom als die van het spel handmatig via de Turtle Beach koptelefoon instellen. Voor de echte diehard is het zelfs mogelijk om bepaalde geluidsinstellingen op te slaan. Het is dan mogelijk om per game of genre een eigen geluidsinstelling op te slaan. Tot slot is het belangrijk dat de Turtle Beach koptelefoon ook na een paar uur nog gerieflijk zit. Hiervoor heeft Turtle Beach speciale oorkussens van geheugenschuim ontwikkeld.

Overige kenmerken

Behalve het geluid, comfort en gebruiksgemak zijn er nog meer punten waar de Turtle Beach koptelefoon erg goed scoort. Veel modellen beschikken over een eigen uitschuifbare microfoon. Dit is een ideaal concept, omdat een microfoon voor je neus bij het kijken naar een film vooral afleidt, terwijl je hem hard nodig hebt bij sommige games en natuurlijk om (online) mee te bellen. Ook de batterij is een belangrijk aandachtspunt als je een Turtle Beach koptelefoon kopen gaat. Gamers willen graag uren achter elkaar kunnen spelen en ook bij het kijken van een film wil je niet dat de Turtle Beach koptelefoon er halverwege mee uitscheidt. Hoe lang de batterij mee gaat is afhankelijk van het model. Een goede Turtle Beach koptelefoon bedoeld voor gamers gaat echter zeker 15 uur mee. Sommige Turtle Beach koptelefoons beschikken bovendien over een draadloze oplader. Deze fungeert gelijk als opbergplek. Op die manier ben je er altijd zeker van dat je Turtle Beach draadloze headset helemaal klaar is.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen van de juiste draadloze Turtle Beach koptelefoon of Turtle Beach gaming headset? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links