Plantronics koptelefoons

Plantronics is één van de grotere elektronicafabrikanten uit Amerika. Het bedrijf bestaat al sinds 1961 en is een grote speler als het gaat om koptelefoons. Plantronics koptelefoons zijn kwalitatief van een hoge standaard en gaan jarenlang mee. Plantronics maakt koptelefoons voor een grote doelgroep. Dit varieert van in ear koptelefoons met één oortje voor telefoongesprekken, tot grote over ear Gaming koptelefoons die je volledig afsluiten van de buitenwereld. Kies hier je Plantronics koptelefoon.

Verschillende soorten Plantronics koptelefoons

Ga je een Plantronics koptelefoon kopen? Dan is belangrijk om te weten welk type voor jou het meest geschikt is. Er zijn namelijk verschillende soorten Plantronics koptelefoons, die ieder hun eigen doel hebben. Zo gebruik je een in ear draadloze koptelefoon met één oortje vaak om mee te bellen. Een In ear koptelefoon met twee oortjes is onder meer ideaal om tijdens het sporten muziek mee te luisteren. En een over ear Plantronics koptelefoon is weer heel fijn om muziek mee te luisteren of om te gebruiken tijdens het gamen. Het is dus belangrijk dat je weet welk type Plantronics koptelefoon je het beste kunt kopen voor jouw doel. Hierona behandelen we enkele types.

In ear Plantronics draadloze koptelefoon

Een in ear Plantronics koptelefoon geeft je veel vrijheid. Hij is licht, ergonomisch en is onder meer ideaal voor als je buiten gaat wandelen of sporten en tegelijkertijd muziek wilt luisteren. In tegenstelling tot een koptelefoon met draad zijn bij een draadloze Plantronics in ear koptelefoon de twee oortjes met elkaar verbonden. Dit verbindingsstukje draag je achter je hoofd. De reden hiervoor is simpel, op deze manier hoeft er maar één ontvanger op de headset te zitten, in plaats van twee. Naast het sporten zijn in ear Plantronics koptelefoon ook ideaal om handsfree mee te bellen. Je kunt ze makkelijk verbinden met je telefoon via de Bluetooth verbinding. Bij sommige exemplaren zit ook een ingebouwde microfoon, zodat je duidelijk te horen bent door degene met wie je belt.

Over ear Plantronics koptelefoon

Een over ear Plantronics koptelefoon is zonder meer de beste keuze als je muziek wilt luisteren, of als je jezelf af wilt zonderen van de buitenwereld. Een over ear koptelefoon heeft twee grote schelpen die letterlijk over je oren heenvallen. Dit zit over het algemeen comfortabeler dan oordopjes, Omdat de over ear Plantronics koptelefoon je gehoor afsluit, hoor je de muziek bovendien ook veel duidelijker dan bij een in ear koptelefoon. Koop je een Plantronics koptelefoon om muziek mee te luisteren, dan zijn er enkele punten waar je op kunt letten. Het eerste is het verschil tussen stereo en surround. Stereo is dat het geluid dat je in beide oorschelpen hoort kan variëren. Bijvoorbeeld dat je links de gitaar hoort en rechts de toetsen. Surround is dat je het geluid van alle kanten hoort. Bij een koptelefoon kan dit eigenlijk niet, maar sommige koptelefoons kunnen het wel benaderen. Verder kun je ook kiezen voor een Plantronics koptelefoon met noise reduction. Hiermee kun je het geluid van buiten vrijwel volledig buitensluiten, waardoor je ook in een lawaaierige omgeving ideaal van je muziek kunt genieten.

Gaming koptelefoon

Een Plantronics gaming headset is precies wat je nodig hebt om optimaal te kunnen gamen. Een gaming koptelefoon is in wezen niet zo heel verschillend van een normale Plantronics over ear koptelefoon, maar heeft wel een aantal aanvullende eigenschappen. Zo is het ten eerste belangrijk dat je de gaming headset makkelijk kunt verbinden met de computer en met diverse spelcomputers, zoals de Xbox of de Playstation. Veel games spelen zich tegenwoordig online af, waardoor het steeds belangrijker wordt dat je tijdens het spelen makkelijk met andere gamers kunt communiceren. Een Plantronics gaming headset heeft daarom ook een ingebouwde microfoon. Uiteraard beschikken alle gaming koptelefoons over noise reduction, zodat de gamer zich optimaal kan concentreren zonder afgeleid te worden. Een laatste belangrijke punt is de accuduur. Die moet zeker niet te kort zijn. Fanatieke gamers gaan soms uren achter elkaar door en dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat de Plantronics koptelefoon er halverwege mee uitscheidt. De gemiddelde accuduur bij een normale draadloze headset is ongeveer zes uur. Bij een Plantronics gaming koptelefoon is dit al snel tien uur.

Verbinding maken

Een Plantronics headphone kun je makkelijk verbinden met een groot aantal apparaten. De standaard manier bij alle draadloze koptelefoon is om gebruik te maken van Bluetooth. Dit vind je terug op vrijwel alle mobiele telefoons, tablets en computers. Ook veel nieuwere televisies hebben het tegenwoordig. Het werkt heel makkelijk. Je zet de Plantronics koptelefoon aan. Vervolgens pak je het apparaat waarmee je de koptelefoon wilt verbinden en gaat dan zoeken naar apparaten met een Bluetooth verbinding. Als het goed is zie je daar ook de Plantronics koptelefoon tussen staan. Je klikt hem aan en hoort dan een geluidje als je verbinding tot stand komt. Al het geluid dat je vervolgens via het apparaat afspeelt hoor je nu via de Plantronics koptelefoon. Bij sommige modellen kun je ook kiezen voor een verbinding via NFC. Dat is een nieuwere techniek die werkt met een chip en alleen bij de nieuwste modellen telefoons, tablets en computers is ingebouwd.

Vragen en advies

Bij Plantronics draadloze headsets kun je kiezen uit meerdere accessoires die je er extra bij kunt kopen. Bijvoorbeeld de USB Bluetooth adapter. Deze kun je gebruiken voor een computer die niet over Bluetooth beschikt. Je stopt de adapter in een van de USB poorten, waarna hij een Bluetooth sigaal uitzendt, die je kunt gebruiken om je Plantronics koptelefoon met de pc te verbinden. Verder kun je ook een extra laadkabel kiezen. Deze kun je gebruiken om de Plantronics koptelefoon mee op te laden. Tot slot verkopen we bij draadlozekoptelefoon.nl ook koptelefoonhouders. Deze zijn ideaal om je Plantronics koptelefoon te bewaren als je hem niet nodig hebt. Zo raak je hem niet kwijt en is er ook minder kans op beschadigingen. Op onze website lees je bij elke Plantronics koptelefoon de exacte specificaties. Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen van de juiste draadloze Plantronics koptelefoon? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links