Jabra koptelefoons

Als muziekliefhebber wil je natuurlijk graag een koptelefoon van zeer goede kwaliteit kopen. Voor een succesvolle aankoop dien je te letten op een aantal factoren, zoals de geluidskwaliteit en het vermogen. Met een Jabra koptelefoon maak je altijd een goede keuze. Dit merk levert namelijk al meer dan twintig jaar uitstekende koptelefoons, luidsprekers en microfoons over de hele wereld. Bovendien is Jabra een bedrijf dat met de tijd meegaat. Zo heeft het de afgelopen jaren furore gemaakt met Bluetooth headsets. Deze Jabra draadloze koptelefoon zorgt overal voor een mooi geluid. Bekijk ons assortiment en bestel eenvoudig en snel via onze webshop.

Jabra koptelefoon met bluetooth verbinding

Luister je bijna elke dag naar muziek of hou je van een sportieve uitdaging zoals wandelen of fietsen? Dan is een Jabra koptelefoon kopen een uitstekende keuze. Dit apparaat is namelijk draadloos en eenvoudig te koppelen aan je smartphone. Een Jabra koptelefoon is tegenwoordig voorzien van bluetooth versie 4 of hoger. Deze verbinding is veiliger en sneller dan voorgaande versies. Bluetooth is een radioverbinding met een bandbreedte tussen de 2.4 tot 2,485 GHz. In feite komt er bij de Jabra bluetooth koptelefoon een klein netwerk tot stand. Deze bestaat doorgaans uit twee verschillende apparaten, maar een verbinding met meerdere apparaten behoort tegenwoordig ook tot de mogelijkheden. Een apparaat werkt daarbij als verzender, en de andere apparaten als ontvangers.

De voordelen van een bluetooth verbinding

Voor het gebruik van een Jabra koptelefoon met bluetooth heb je een apparaat nodig waarmee je een bluetooth verbinding kunt maken. De meeste smartphones, tablets en laptops beschikken hier tegenwoordig wel over. Controleer het wel even voordat je een verbinding tot stand wilt brengen. Ook is het verstandig om je smartphone voor het gebruik goed op te laden. Ook de Jabra koptelefoon dient te worden opgeladen. Daardoor maak je zo lang mogelijk verbinding met verschillende apparaten. Een van de grote voordelen van een Jabra koptelefoon met bluetooth verbinding is dat je geen kabels meer nodig hebt om naar muziek te luisteren of om gesprekken te voeren. Het enige wat je hoeft te doen is het inschakelen van Bluetooth op het apparaat dat je wilt gebruiken. Bij een smartphone kun je de Bluetooth knop inschakelen via ‘instellingen’.

Near Field Communication

Jabra koptelefoons hebben natuurlijk meer te bieden dan een Bluetooth verbinding alleen. Zo vind je in onze webshop enkele koptelefoons die gebruikmaken van Near Field Communication (NFC). Dit betekent dat een kleine hoeveelheid informatie uitgewisseld wordt binnen een straal van 10 centimeter. Het wordt bijvoorbeeld toegepast bij contactloos betalen. Bij een draadloze koptelefoon wordt een verbinding tot stand gebracht door het heel kort tegen het afspeelapparaat te houden. Het voordeel van NFC is dat je niet constant naar Bluetooth hoeft te gaan op je afspeelapparaat om verbinding te maken met je Jabra koptelefoon.

Jabra koptelefoon: On-ear of In-ear

Bedenk voordat je de Jabra koptelefoon aanschaft goed waarvoor je het wilt gebruiken. Zo heb je de keuze tussen een zogeheten ‘on ear’ en ‘in ear’ modellen. De on ear variant wordt ook wel de ‘supra aural’ koptelefoon genoemd. Daarbij zit de koptelefoon op je oren. De oorschelpen van de koptelefoon steunen daarbij op het oor. De zachte kussens op de oorschelpen zorgen ervoor dat je geen last krijgt van gloeiende oren. Het nadeel van deze variant is echter dat het omgevingsgeluiden enigszins doorlaat. Wanneer je dit niet wil is een in ear Jabra koptelefoon een betere keuze. Daarbij stop je de oordopjes in je oren en je hoor niets meer behalve je favoriete muziek. Houd er wel rekening mee dat het gebruik van een in ear Jabra koptelefoon gevaarlijk kan zijn in het verkeer. Op de fiets hoor je bijvoorbeeld geen auto’s aan komen rijden.

Noise cancelling op de Jabra koptelefoon

In ons uitgebreide assortiment vind je zowel on ear als in ear koptelefoons van Jabra. Misschien ben je geneigd om het geluid van de koptelefoon harder te zetten in een drukke en lawaaiige omgeving. Harde muziek kan echter leiden tot gehoorschade. Een goed alternatief is het gebruik van een Jabra koptelefoon met noise cancelling. Veel on ear Jabra koptelefoons ondersteunen deze handige functie om geluiden uit de omgeving weg te filteren. Noise cancelling wordt zowel op een passieve als actieve manier toegepast. Bij een in ear Jabra koptelefoon is sprake van passieve noise cancelling omdat de gehoorgang wordt afgesloten. Er zijn ook koptelefoons beschikbaar met actieve noise cancelling. Deze speciale techniek detecteert geluid en filtert het vervolgens weg.

Impedantie

Elke koptelefoon heeft een bepaalde weerstand. Dit staat voor het vermogen dat je smartphone of versterker moet leveren en wordt aangeduid met de term ‘impedantie’. Hoe lager de impedantie, hoe meer vermogen er geleverd moet worden. Misschien gebruik je de Jabra koptelefoon voornamelijk thuis. In dat geval is het vermogen niet heel belangrijk. Het wordt echter een andere zaak wanneer je de koptelefoon aan wilt sluiten op je smartphone of tablet. In dat geval moet de impedantie niet al te hoog zijn, maximaal 50 tot 60 Ohm. Bij een hogere impedantie is het geluid waarschijnlijk erg zacht, en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Frequentie en gevoeligheid van de Jabra koptelefoon

Kijk bij het aanschaffen van een Jabra koptelefoon goed naar diverse specificaties, zoals het frequentiegebruik. Dit geeft aan welke geluidsfrequenties het apparaat kan weergeven. In onze webshop staat de exacte frequentie doorgaans aangegeven bij de productbeschrijving. Mensen zijn in staat om frequenties tussen de 20 Hz en 20.000 Hz te horen. Een Jabra koptelefoon is in staat om deze geluiden weer te geven. De kwaliteit van een koptelefoon is echter niet alleen gebaseerd op de geluidskwaliteit. De zogeheten ‘gevoeligheid’ is minstens zo belangrijk. Hoe lager de gevoeligheid, hoe meer vermogen er nodig is om een bepaald geluidsniveau te halen. De gevoeligheid van een koptelefoon wordt aangegeven met dB/mW. Heb je bijvoorbeeld een Jabra koptelefoon nodig voor een hifi set? Dan kun je het beste kiezen voor een gevoeligheid van 90 dB.

Vragen en advies

Kies de Jabra koptelefoon die je nodig hebt en geniet van jouw favoriete muziek! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een Jabra koptelefoon? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links