Boompods koptelefoons

Het is heerlijk om ongestoord naar muziek te luisteren. Bijvoorbeeld als je in het openbaar vervoer naar je werk reist. Of als je een lange wandeling gaat maken en liever naar muziek luistert dan naar de stilte. Hoe fijn is het dan om een Boompods koptelefoon te dragen. Die is draadloos uitgevoerd en maakt verbinding via bluetooth. Dat betekent dat je geen hinder van draden hebt die je onder je jas of trui moet stoppen. Niets is zo vervelend als in de knoopgeraakte kabeltjes. Een Boompods koptelefoon staat dan ook voor muziek luisteren wanneer je maar wilt en waar je maar wilt. Er zijn echter nog veel meer voordelen waar je van profiteert bij het dragen van een draadloze hoofdtelefoon.

Kiezen voor een Boompods koptelefoon

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor een Boompods koptelefoon. In de eerste plaats is de geluidskwaliteit natuurlijk van belang. Uiteraard staat ook bij een Boompods koptelefoon de kwaliteit van het geluid voorop. Dit zul je ook merken op het moment dat je muziek luistert via deze koptelefoon. Een ander voordeel is dat je een Boompods koptelefoon met andere bluetooth devices kunt combineren. Zo kun je bijvoorbeeld je smartphone, welke je meestal bij je hebt, ermee verbinden zodat je nooit zonder muziek hoeft te zitten. De bluetoothversie is 4.0. Deze bluetoothversie staat ook wel bekend als de energiebesparende versie. Zo kun je nog langer van jouw muziek genieten. Een Boompods koptelefoon hoef je natuurlijk niet alleen te gebruiken voor muziek te luisteren. Je kunt hem ook gebruiken in jouw woning, bijvoorbeeld als je televisie gaat kijken. Tablets en laptops zijn bijvoorbeeld ook apparaten waarmee je de koptelefoon draadloos kunt verbinden. Niet iedereen kijkt graag dezelfde televisieprogramma´s, series of films. Hoe fijn is het dan dat iedereen ongestoord met een Boompods koptelefoon op naar de eigen favoriete series en films kan kijken. Of dat de ander naar muziek luistert.

On ear koptelefoon

Een Boompods koptelefoon is in een on ear uitvoering beschikbaar in ons assortiment. Het voordeel van een dergelijke uitvoering is dat er sprake is van twee oorschelpen die als het ware op je oren rusten. Dat komt de geluidskwaliteit en het draagcomfort zeker ten goede. De twee oorschelpen van een Boompods koptelefoon zijn via een beugel met elkaar verbonden. De beugel komt op het hoofd te zitten en de oorschelpen drukken als het ware tegen de gehooringang aan. Hiermee worden niet alle omgevingsgeluiden uitgesloten, maar dat is in bepaalde situaties ook beter. Bijvoorbeeld als je deel uitmaakt van het verkeer met een Boompods koptelefoon op je hoofd. Dat kan bijvoorbeeld zijn als voetganger of als fietser. Dan is het veiliger dat niet alle geluiden zijn uitgesloten. Dat wil overigens niet zeggen dat al het omgevingsgeluid direct doordringt. Dat hangt mede af van hoe hoog het volume staat. Een Boompods koptelefoon is door het lichte gewicht aangenaam om te dragen. Het comfort dat geboden wordt met het dragen van een on ear Boompods koptelefoon is dan ook groot. Dat de snoeren ook nog ontbreken, zorgt ervoor dat je een optimale bewegingsvrijheid behoudt.

Draadloze Boompods koptelefoon kopen

Bij het kopen van een Boompods koptelefoon let je natuurlijk op een aantal punten om tot de beste keuze te komen. Er zijn in het aanbod van Draadlozekoptelefoon.nl meerdere uitvoeringen beschikbaar. Dat betekent dat je een vergelijking kunt maken en daarbij kunt letten op de specifieke eigenschappen. Het menselijk gehoor gaat van 20Hz (lage tonen) tot 20.000Hz (hoge tonen). Leuk om te weten, en het wordt vaker ook benoemd in specificaties, maar niet erg relevant. Hetzelfde frequentiebereik zal bij de ene koptelefoon wel resultaat opleveren, terwijl dat bij de andere slechts matig geluid produceert rondom die frequentie. Als je kijkt naar de gevoeligheid, uitgedrukt in decibels, dan kun je zien hoeveel geluid de koptelefoon kan produceren. Hoe hoger de gevoeligheid, hoe meer geluid. Het bereik van is wellicht wel van belang. Het hangt er natuurlijk van af hoe flexibel je wilt kunnen rondlopen. Als je de koptelefoon op de televisie hebt aangesloten, vind je bereik wellicht interessant. Sluit je de koptelefoon daarentegen aan op jouw smartphone (die je altijd bij je hebt), dan is het bereik weer niet zo interessant. Bekijk dus goed de specificaties om de juiste keuze te maken voor het gebruik in jouw situatie(s).

Diverse uitvoeringen

Boompods koptelefoons zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Ook in het ontwerp kun je kijken wat je handig vind. Of je kijkt alleen naar wat je mooi vindt. Zo heb je de keuze uit diverse kleuren en designs rondom de Boompods koptelefoons. Maar als je bijvoorbeeld weeg onderweg bent en je zo nu en dan jouw koptelefoon wilt opbergen in een tas, rugzak of zelfs jas, dan is het wel handig als de koptelefoon een beetje compact is. Je kunt dus kiezen voor een inklapbare koptelefoon. Gemakkelijk op te bergen, maar bij gebruik even groot als menig andere koptelefoons. Als je jouw koptelefoon hebt aangesloten op een smartphone en je wordt tijdens het muziek luisteren gebeld, is het wel handig als je het gesprek kunt aannemen. Kies dan voor een Boompods koptelefoon met microfoon. Waar je in de toekomst ook rekening mee moet houden is de aansluitvorm. Voorheen was de 3.5 mm jack standaard, maar tegenwoordig duikt steeds meer de USB-aansluiting op. Het hoeft geen belemmering te zijn, maar het is goed om te weten dat er dus ook verschillende aansluitmogelijkheden zijn op koptelefoons, waarbij sommige niet over een enkele, maar over meerdere aansluitmogelijkheden beschikken.

Vragen en advies

Kies de Boompods koptelefoon die je nodig hebt en geniet van jouw favoriete muziek! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een Boompods koptelefoon? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links