Witte koptelefoons

Wie tegenwoordig op zoek gaat naar een witte koptelefoon, zal tot de ontdekking komen dat er meer is dan alleen design. Aangezien er de afgelopen jaren allerhande technieken zijn ontwikkeld en verfijnd, komen er nog veel meer keuzefacetten bij de aanschaf kijken. Zo kan een witte koptelefoon verschillen qua gevoeligheid, frequentiebereik maar ook qua meer geavanceerde opties zoals noise cancelling. Vóór je je witte koptelefoon aanschaft, is het dus belangrijk te weten met welke facetten je rekening moet houden. We zetten wat punten voor je op een rijtje, zodat je een goede keuze kunt maken en een item kiest dat aansluit bij jouw behoeftes.

Het belangrijke verschil tussen on-ear en over-ear

Een witte koptelefoon is qua kleur al behoorlijk onderscheidend, daarnaast zijn er ook wat betreft functies nog verschillende opties. Een van de belangrijkste keuzemogelijkheden bij een hoofdtelefoon, is of je je witte koptelefoon in on-ear of over-ear uitvoering wilt hebben. De naam zegt het eigenlijk al. Kies je een witte koptelefoon die on-ear is? Dan rusten de kussens van de koptelefoon op je oren en sluiten ze deze niet helemaal af. Hierdoor kun je nog steeds omgevingsgeluiden horen. Een witte koptelefoon die over-ear is, sluit je oren wel helemaal af. Hierdoor ontsnapt het geluid niet makkelijk naar buiten, maar dringt geluid van buitenaf dus ook niet makkelijk binnen. Een witte koptelefoon die over-ear is, wordt vanwege zijn formaat vaker binnenshuis gebruikt. Een on-ear uitvoering zie je daarentegen vaker op straat. Deze variant is van een handzamer formaat en gemakkelijk op te bergen. Behalve de omvang spelen het bereik en de luistertijd voor jou wellicht ook een grote rol in de aanschaf van je witte koptelefoon. Bedenk dus of je je witte koptelefoon vooral thuis of buitenshuis wilt gaan gebruiken. En of je verwacht dit gedurende lange, aaneengesloten momenten te doen.

Het vermogen van je witte koptelefoon

Nog een andere specificatie is de hoeveelheid Hertz (Hz), oftewel het frequentiebereik. Dit frequentiebereik zegt iets over de klank van je witte koptelefoon. Het menselijk gehoor kan geluiden tussen de twintig en twintigduizend Hz waarnemen. Elke witte koptelefoon die je op onze pagina vindt, is in staat om deze geluiden ook weer te geven. Ze zijn zelfs in staat om nog hogere frequenties weer te geven. Ook al kunnen wij dat met het blote oor niet waarnemen, toch beïnvloedt dit op een positieve manier de kwaliteit van het geluid. Zoek je dus een koptelefoon in het wit? Dan kun je er bij ons vanuit gaan dat de exemplaren over voldoende vermogen beschikken om jou van een optimale geluidskwaliteit te voorzien. De range die staat aangegeven in de beschrijving van elke witte koptelefoon geeft dus aan in welke mate lage en hoge tonen aanwezig zijn. Ben jij dus iemand die vaak naar muziek luistert en veel waarde hecht aan de kwaliteit daarvan? Wees je er dan van bewust dat een breed frequentiebereik van een niet te onderschatten waarde is voor een nog plezierigere muziekbeleving.

De gevoeligheid van je witte koptelefoon

Het vermogen en de gevoeligheid van een witte koptelefoon worden nogal eens door elkaar gehaald. Het vermogen wordt, zoals al eerder beschreven, uitgedrukt in Hertz. De gevoeligheid van een witte koptelefoon daarentegen geeft aan hoeveel geluid hij kan produceren. De gevoeligheid wordt ook wel aangeduid met SPL, oftewel Sound Pressure Level. Deze wordt uitgedrukt in decibels. Des te hoger de gevoeligheid, des te hoger het aantal decibels en dus te harder het geluid dat de witte koptelefoon kan maken. Mensen kunnen geluiden horen van tussen de 0 en 140 decibel. Geluiden van 120 decibel leiden tot directe gehoorbeschadiging, maar vanaf 80 decibel dien je ook al op te passen. De schadelijkheid ervan hangt dan af van hoe lang en hoe vaak je ernaar luistert. Wees je er dan ook van bewust dat het beluisteren van té harde muziek op den duur een zeer ongunstig effect oplevert. Gebruik bij twijfel dus je volumeknop om bijvoorbeeld je favoriete muziek een tandje lager te zetten. Een enkele witte koptelefoon in ons assortiment is uitgerust met ingebouwde volumeregeling. Deze knop vind je daardoor dus altijd binnen handbereik en daardoor is het volume zó aangepast.

Technieken om je oren mee te beschermen

We zijn ons steeds meer bewust van de negatieve gevolgen van het luisteren van harde muziek. Het is heerlijk om helemaal in je favoriete nummer op te gaan, maar dit moet natuurlijk niet ten koste gaan van je oren. Noise-cancelling is een functie die steeds vaker wordt gebruikt. Ook bij ons vind je een witte koptelefoon met noise-cancelling. Een witte koptelefoon met deze mogelijkheid helpt jou je oren te beschermen. Met deze functie worden geluiden van buitenaf namelijk als het ware gefilterd. Hierdoor hoef je je muziek dus ook niet zo hard te zetten. Het belangrijkste voordeel daarvan is dat je daarmee ook behoorlijk minder kans loopt op gehoorbeschadiging. Ons gehoor kan namelijk flink beschadigd raken door het beluisteren van (te) harde muziek. In hoeverre je beschadiging oploopt, hangt natuurlijk helemaal af van hoe vaak je je oren eraan blootstelt en hoe hard de muziek daadwerkelijk is. Gehoorschade betekent dat de haarcellen in je oren beschadigd zijn. Hierdoor kun je bijvoorbeeld geluiden minder goed horen, maar ook minder goed van elkaar onderscheiden. Noise-cancelling beschermt je tegen deze eventuele gevolgen. Een koptelefoon met deze mogelijkheid is een verantwoorde koop.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen van de juiste draadloze koptelefoon wit? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links