Draadloze koptelefoons met USB

Muziek is toegankelijker dan ooit. Dankzij bijvoorbeeld een draadloze koptelefoon met USB aansluiting kan iedereen altijd en overal naar zijn of haar favoriete muziek luisteren. Ook leent de koptelefoon zich prima om handsfree in de auto gesprekken te voeren. Ideaal wanneer je tijdens de autorit nog iets van je werk wil bespreken met een collega. Ook gamers hebben veel plezier van de draadloze koptelefoon met USB aansluiting. Wel zijn er enkele factoren waar je op moet letten wanneer je dit product wilt kopen.

Draadloze koptelefoon met bluetooth

Muziekliefhebbers en gamers hebben veel profijt van een draadloze koptelefoon met USB aansluiting. Tegenwoordig maakt dit soort koptelefoons gebruik van Bluetooth. De tijd dat je bijna struikelde over allerlei stekkers en draden is daarmee definitief voorbij. Bluetooth is een technologie waarbij apparaten die zich op korte afstand van elkaar bevinden gekoppeld worden. In feite ontstaat er een klein netwerk waarbij apparaten gegevens met elkaar uitwisselen. Zo kun je de draadloze koptelefoon met USB aansluiting vaak koppelen aan je smartphone. Op die manier is het mogelijk om bijvoorbeeld vanaf je smartphone muziek naar een koptelefoon te sturen. Ga er vanuit dat de gemiddelde afstand tussen apparaten maximaal tien meter is. Hoe verder apparaten van elkaar verwijderd zijn, hoe minder de kwaliteit van Bluetooth zal worden.

Draadloze koptelefoon met USB aansluiting

In de afgelopen decennia is er wat betreft de aansluiting van elektronische apparaten veel veranderd. Zo werken koptelefoons tegenwoordig niet meer met trage seriële poorten, maar vaak met een USB aansluiting. USB is de afkorting van “Universele Seriële Bus” en werd uitgevonden in 1996. Inmiddels is het de standaard manier om apparaten op de computer aan te sluiten. De populariteit van de draadloze koptelefoon met USB aansluiting heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. Het is namelijk zeer praktisch en te gebruiken voor meerdere apparaten. Zo kost het nog geen minuut om de koptelefoon met behulp van de USB poort op de computer, laptop of smartphone aan te sluiten. Vervolgens kun je beginnen met het downloaden en/of streamen van muziek, om het vervolgens naar de koptelefoon te versturen.

Keuze tussen passieve of actieve noise cancelling

Het aanschaffen van een draadloze koptelefoon met USB aansluiting is heel persoonlijk. Niet iedereen vindt het bijvoorbeeld fijn om een koptelefoon over de oren te dragen. Dit is het zogeheten “circumaural” model die in staat is om omgevingsgeluiden te dempen. Daardoor ondervind je minder hinder van het gepraat van mensen om je heen of van andere omgevingsgeluiden. Het nadeel van dit model is echter dat de hoofdtelefoon vrij zwaar is. Als alternatief zou je een draadloze koptelefoon met noise cancelling kunnen overwegen. Daarbij kunnen omgevingsgeluiden op twee diverse manieren geneutraliseerd worden, namelijk passief en actief. Bij passieve noise cancelling wordt je gehoorgang afgesloten om zo minder harde omgevingsgeluiden te horen. Over ear koptelefoons en in ear oordopjes maken vaak gebruik van passieve noise cancelling Bij actieve noise cancelling is er sprake van een microfoon die alle omgevingsgeluiden meet en analyseert. Vervolgens genereert het softwarematig precies een qua fase tegenovergesteld geluid van het omgevingsgeluid. Deze twee geluiden (het originele en het gespiegelde geluid) heffen elkaar op bij dit type draadloze koptelefoon met USB aansluiting.

Draadloze koptelefoon met USB aansluiting voor gamers

Misschien wil je binnenkort een draadloze koptelefoon met USB aansluiting kopen. Bedenk voordat je een draadloze koptelefoon met USB aansluiting koopt goed in welke omstandigheden je het apparaat wilt gebruiken. Voor gamers is de draadloze koptelefoon met USB aansluiting een goede keuze. Je kunt deze namelijk aansluiten op diverse spelcomputers, waaronder de PlayStation 3, Xbox 360 en de Xbox One S. Tijdens het spelen is het natuurlijk belangrijk dat niet alleen de geluidskwaliteit maar ook de aansluitmogelijkheden zeer goed zijn. Onze draadloze koptelefoons beschikken over een 3.5 mm jack aansluiting. Deze headsets zijn geschikt voor de pc en vrijwel alle consoles. Hou bij het aanschaffen van een draadloze koptelefoon met USB aansluiting rekening met je omgeving. Vind je omgeving het niet erg dat andere mensen kunnen meegenieten van jouw schietspel vol explosies? Kies dan voor een open ontwerp die achtergrondgeluiden binnen laat. Het voordeel is dat je nog steeds kunt communiceren met je omgeving. Bij een gesloten draadloze koptelefoon met USB aansluiting hoor je niets van de omgeving, omgekeerd is dat ook het geval. Dit heeft als voordeel dat je je volledig op het spel kunt concentreren. Het nadeel is echter dat je sneller last krijgt van gevoelige en klamme oren.

Mooi geluid met een goed frequentiebereik

Let bij het aanschaffen van een draadloze koptelefoon met USB aansluiting altijd op het frequentiebereik van de koptelefoon. Dit geeft aan hoeveel hoge en lage tonen er in aanwezig zijn. Hoe meer geluiden een draadloze koptelefoon met USB aansluiting kan weergeven, hoe beter de kwaliteit. Daardoor geniet je nog meer van het geluid van je favoriete muziek, film of computerspel. Lage tonen worden aangegeven met een laag Hz en een hoge tonen met een hoog Hz. Het gemiddeld menselijk gehoor is in staat om geluiden tussen de 20 Hz en 20.000 Hz waar te nemen. Een goede draadloze koptelefoon met USB aansluiting moet deze geluiden kunnen weergeven. Bij modellen van uitzonderlijk goede kwaliteit is dit zelfs 30 tot 40.000 Hz. Hoewel je deze frequenties als mens niet bewust hoort, hebben ze wel degelijk invloed op de totale geluidskwaliteit.

Gevoeligheid van de draadloze koptelefoon met USB aansluiting

Een belangrijke factor waar je rekening mee dient te houden wanneer je een draadloze koptelefoon met USB aansluiting koopt is weerstand en gevoeligheid. In onze webshop geven wij de weerstand aan in Ohm. Een hoge Ohm waarde betekent – kort door de bocht - dat een hoofdtelefoon meer vermogen nodig heeft om geluid te produceren. Het is dus verstandig om te kiezen voor een koptelefoon met een lage Ohm waarde, maar belangrijker nog is dat het ohmage van versterker en koptelefoon met elkaar matcht. De draadloze koptelefoons met USB aansluiting uit onze webshop hebben doorgaans een lage Ohm waarde, waardoor je dus verzekerd bent van fantastisch geluid.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten, wens je advies bij het kiezen van de juiste draadloze koptelefoon met USB aansluiting of wil je iets meer weten over een andere specifieke functie van een draadloze koptelefoon? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links