Gaming koptelefoons

Ben jij op zoek naar de ultieme draadloze gaming koptelefoon? Wij bieden een uitgebreid aanbod van de allerbeste draadloze gaming koptelefoons. Je kunt bij ons kiezen uit gerenommeerde merken als Steelseries, Razer, Corsair en Turtle Beach. Een goede draadloze gaming koptelefoon beschikt uiteraard over meer dan alleen een fantastisch geluid. Hij is ook te gebruiken voor meerdere spelcomputers, heeft eigen instellingen die je met één vingerbeweging kunt veranderen en is natuurlijk aantrekkelijk geprijsd. Heb je jouw ideale draadloze gaming koptelefoon gevonden? Bestel hem dan voor tien uur `s avonds en je hebt hem al de volgende dag in huis.

Over ear koptelefoon

Er is één ding dat vrijwel alle draadloze gaming koptelefoons met elkaar gemeen hebben: het model. Koptelefoons kun je indelen in drie categorieën: de in ear variant, de on ear uitvoering en tot slot het over ear model. Een In Ear koptelefoon stop je letterlijk in je oor. Net zoals oordopjes. Dit model zorgt ervoor dat je nog prima kunt horen wat er om je heen gebeurt. Ideaal dus voor handsfree bellen in de auto. Tegelijkertijd is de geluidskwaliteit wel minder. Een on ear koptelefoon zit op je oren. Dit is het meest verkochte model. Het biedt een degelijke geluidskwaliteit en, afhankelijk van de kwaliteit van de koptelefoon, sluit het geluid van buiten redelijk goed uit. De over ear koptelefoon zit helemaal om je oren heen. Dit is het meest comfortabele model. Het sluit geluid vrijwel helemaal buiten en is daardoor ideaal voor gamers die zich optimaal willen concentreren op hun spel. Tegelijk is een over ear draadloze gaming koptelefoon ook heel fijn als je ongestoord een film wilt kijken in de woonkamer, of muziek wilt luisteren in een volle bus of trein. Wil je een goede draadloze gaming koptelefoon kopen? Zorg er dan voor dat je een over ear koopt.

7.1 surround geluid bij draadloze gaming koptelefoon

Het belangrijkste aan een draadloze gaming koptelefoon is natuurlijk het geluid. Je moet immers wel een heel goed exemplaar hebben wil hij de ervaring van een goede geluidsset evenaren. Bij koptelefoons kun je kiezen uit drie soorten geluid: mono, stereo en surround. Mono betekent zoveel als enkelvoudig. Dit houdt in dat het geluid aan beide kanten hetzelfde is. Voor een gamer is dat natuurlijk waardeloos, want dan hoor je niet of van links of rechts wordt aangevallen. Je hebt dus keuze uit stereo of surround. Bij stereo kan het geluid wel verschillen tussen links en rechts. Het woord surround is overigens wat misleidend bij een draadloze gaming koptelefoon. Het geeft namelijk aan dat het geluid van overal om je heen komt. Iets dat je bij je computer kunt bereiken door minimaal vijf boxen en een basbox om je stoel. Een draadloze gaming koptelefoon kan dit hooguit benaderen. 7.1 surround geluid is op dit moment de hoogste standaard die je daarbij kunt krijgen.

Multi platform

Heb je meerdere apparaten waarop je games speelt? Dan is het zeker aan te raden om een draadloze gaming koptelefoon te kopen die multi platform is. Dit kan best een puzzel zijn. Niet iedere draadloze gaming koptelefoon werkt op dezelfde apparaten. Zo heb je bijvoorbeeld draadloze gaming koptelefoons die alleen op de PC en/of Mac werken. Maar ook die je wel kunt verbinden met de Xbox, maar niet met de Playstation en vice versa. Het komt er dus vaak op neer dat je een afweging moet maken tussen het beste model en het model dat het beste aansluit op jouw apparaten. Soms is dit ook op te lossen door gebruik te maken van een USB Bluetooth adapter. Houd er verder rekening mee dat de meeste draadloze gaming koptelefoons alleen over surround geluid beschikken in combinatie met de PC.

Comfort van een draadloze gaming koptelefoon

Als gamer is ook het comfort van groot belang. Zeker de grotere online multiplayer spellen kunnen soms uren achter elkaar doorgaan. Het is dan natuurlijk fijn dat je draadloze gaming koptelefoon ook na een paar uur nog comfortabel op je hoofd zit. Hierbij zijn een puur punten van belang. Ten eerste het gebruikte materiaal. Veel duurdere merken hebben hier creatieve opmerkingen voor zoals geheugenschuim bij Turtle Beach of de goggle band bij Steelseries. Dit is echter niet het enige. Iedere koptelefoon heeft ook bepaalde knelpunten. Bijvoorbeeld de bovenkant van de band op je hoofd en natuurlijk de beide oorschelpen. Bij een slechtere draadloze gaming koptelefoon gaat hier na verloop van tijd irritatie ontstaan. Een echt goede draadloze gaming koptelefoon is hierop aangepast. Ook de batterijduur is natuurlijk van belang. Je wilt niet dat je draadloze gaming headset halverwege je spel zonder stroom komt te zitten. Bij de betere draadloze gaming koptelefoons ligt de accuduur rond de 15 uur.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen van de juiste draadloze gaming koptelefoon? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links