Draadloze on ear koptelefoon

Soms is het fijn om je even helemaal af te sluiten van de buitenwereld. Zo is het tijdens het reizen heerlijk om met een draadloze on ear koptelefoon te luisteren naar je favoriete muziek. Of trek je even terug in je eigen wereld door thuis op de bank. Naast je favoriete muziek zou je er bijvoorbeeld ook een spannend audioboek mee kunnen beluisteren. Je beleeft dan ook veel plezier aan de draadloze on ear koptelefoon. Koop er een via onze webshop met een ruime assortiment aan headsets in allerlei soorten en maten.

Draadloze on ear koptelefoon met bluetooth

Steeds meer mensen geven de voorkeur aan een bluetooth model in plaats van bedrading. Dit biedt namelijk een aantal voordelen. Ten eerste is het een draadloze verbinding, waardoor je geen last meer hebt van bedrading die in de knoop raakt. Je kunt je ongetwijfeld nog wel apparaten voor de geest halen waarbij de bedrading zorgde voor chaos op je bureau. Ten tweede is bluetooth eenvoudig te bedienen met je smartphone. Je hoeft slechts op de knop ‘bluetooth inschakelen’ te klikken. Onthoud dat een bluetooth headset zeer goed werkt wanneer je dicht bij een geluidsbron in de buurt bent. Dit komt neer op gemiddeld 10 meter. De geluidskwaliteit is echter veel minder sterk wanneer je verder dan op 10 meter afstand bent.

Draadloze on ear koptelefoon met oorschelp

Het is fijn dat je met deze headset ongestoord kunt genieten van je favoriete muziek. Het is echter niet de bedoeling dat andere mensen ook kunnen meeluisteren. Zorg er dan ook voor dat je er een aanschaft met een gesloten oorschelp, die het oor omsluit. Dit onderdeel zorgt ervoor dat geluiden van buiten grotendeels worden tegengehouden. Modellen met een open oorschelp, die alleen tegen het oor aandrukt, zijn eerder geschikt voor thuisgebruik of in studio’s. Let tijdens het luisteren wel goed op de veiligheid van jezelf en de omgeving. Het is niet de bedoeling dat je het geluid van een naderende auto helemaal niet kunt horen. Gelukkig heeft deze koptelefoon als voordeel dat je nog steeds gedeeltelijk je omgeving hoort. Daardoor kun je nog steeds veilig muziek luisteren tijdens het fietsen. De on ear uitvoering heeft zijn populariteit niet alleen te danken aan het goede geluid en de oorschelp. Zo is ook het zeer compacte ontwerp een pluspunt. Het is fijn dat je hem overal mee naar toe kunt nemen.

Sound Level en impedantie

Naast het frequentiebereik wordt de kwaliteit van een draadloze koptelefoon ook bepaald door de zogeheten Sound Pressure Level (SPL). Het gaat daarbij om de gevoeligheid, die doorgaans wordt uitgedrukt in decibels. Hoe hoger de gevoeligheid, hoe meer geluid de oorschelpen kunnen produceren. Een model met een hoge SPL maakt dan ook meer geluid dan eentje met een lagere SPL. Zodoende is het verstandig om te kiezen voor een uitvoering met een hoge SPL. Tevens dien je bij het kopen van dit apparaat rekening te houden met de impedantie. Dit betreft de weerstand die wordt uitgedrukt in Ohm. Het wordt aangeraden om een zo laag mogelijke impedantie te kiezen. Over het algemeen werkt een impedantie rond de 50 ohm of lager uitstekend. Een hogere ohm waarde betekent dat de headset meer vermogen moet krijgen om geluid te produceren. Stel je voor dat je een uitvoering hebt gekocht met een impedantie van 600 ohm. Dit betekent dat je met een smartphone maar weinig volume kunt produceren. Deze uitvoeringen hebben dan ook zwaardere apparatuur nodig, zoals versterkers.

Noise cancelling

Bij een koptelefoon is sprake van ‘noise cancelling’. Dit betekent dat omgevingsgeluiden worden afgesloten of weggefilterd. Er zijn twee soorten noise cancelling, namelijk actief en passief. Bij dichte over ear modellen en in ear oordorpjes is sprake van het laatste. Dit betekent dat je geluiden uit je omgeving minder hoort omdat je gehoorgang of oren zijn afgesloten, soms tot wel 95 procent. Modellen met actieve noise cancelling werken iets anders. Deze beschikken over een microfoon die alle omgevingsgeluiden meet en analyseert. Vervolgens produceert het een tegenovergesteld geluid van de omgeving. Door het omgevingsgeluid en het antigeluid wordt het monotoon omgevingsgeluid gedempt. In het verleden zetten veel gebruikers hun muziek erg hard omdat ze last hadden van omgevingsgeluiden. Bij een uitvoering met noise cancelling is daar gelukkig geen sprake meer van. Muziek zachter draaien is beter voor je gehoor, waardoor gehoorbeschadiging wordt geminimaliseerd.

Microfoon gebruiken

Een draadloze koptelefoon beschikt vaak over een microfoon. Het is een zeer praktisch onderdeel omdat je daarmee tussen het muziek luisteren telefoongesprekken gemakkelijk kunt aannemen. De microfoon bevindt zich doorgaans in de kabel of oorschelp. Dankzij de uitvoering met microfoon ben je tijdens het reizen gewoon bereikbaar. Deze modellen zijn ook erg handig tijdens het online gamen. Samen met jouw gamegenoten een strategie bedenken om de tegenstanders uit te schakelen. Je hebt dan tijdens het gamen het beste geluid en de beste en zuiverste communicatie tussen jou en jouw medespelers.

Vragen en advies

Kies de draadloze on ear koptelefoon die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Uitstekend De door mij bestelde hoofdtelefoon kwam snel en goed verpakt binnen. Werkte in één keer. Geen problemen met de betaling. Gewoon goed. 9,2
Perfect "Goede adviezen, snelle levering en meedenkend super." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links