Draadloze in ear koptelefoon

Een draadloze in ear koptelefoon is de ideale oplossing als je wil telefoneren terwijl je aan het rijden bent. Sterker nog, het is de enige legale manier waarop dat überhaupt mag. Daarnaast gebruiken veel mensen een dergelijke headset om te gamen, om (onderweg) te luisteren naar muziek en voor het houden van gesprekken achter de computer. Hiermee zijn je handen vrij en kun je ondertussen gewoon werken. Of dat nu het besturen is van je auto of het uitschrijven van een verslag op je computer. Via draadlozekoptelefoon.nl vind je een ruim assortiment aan draadloze in ear koptelefoons. Besteld voor 22.00 uur, volgende dag in huis.

Draadloze in ear of over ear koptelefoon?

Je hebt ze in veel soorten en maten. Toch kun je ruwweg onderscheid maken tussen twee modellen: de in ear draadloos of bedraad aan de ene kant en de over ear, ook draadloos of bedraad, aan de andere kant. Beide modellen hebben hun voor- en nadelen. Voordat je er dus eentje gaat kopen is het belangrijk om te beslissen welk model het beste is voor het doel waarvoor je hem wilt gebruiken. Een over ear model is fijn in een situatie waarin je jezelf volledig wil afsluiten van wat er om je heen gebeurt. Heel anders wordt het als je buiten bent of in de auto zit. Daar moet je namelijk ook in staat zijn om het omgevingsgeluid op te pikken. Een in ear uitvoering is dan verreweg het beste. Zo hoor je of er bijvoorbeeld een politieauto aankomt, hoor je wanneer automobilisten toeteren en neem je ook andere omgevingsgeluiden waar. In verreweg de meeste gevallen is dit te prefereren boven een situatie waarin je helemaal niets hoort.

Waar moet je op letten bij het kopen?

In een werkgerelateerde situatie hangt het er natuurlijk van af of je omgevingsgeluid wilt weren. Soms is het fijn om een gesprek te voeren, zonder dat je door anderen wordt gestoord. Maar misschien werk je wel in een team en is het belangrijk om wel aanspreekbaar te blijven. Ook binnen de subcategorie in ear kun je uit veel uitvoeringen kiezen. Een aantal dingen zijn belangrijk om op te letten. Onder meer het bereik van de microfoon, maar ook de manier waarop hij het signaal overbrengt, hoe de stroomaansluiting is geregeld, of je een stereo of een mono model koopt spelen een rol.

Aansluiting microfoon

Een draadloze microfoon werkt op een batterij of accu en die raken leeg na verloop van tijd. Veel mensen vergeten hem op te laden en het is vervelend als je er halverwege een gesprek achter komt dat je niet verder kunt bellen. Helemaal als het een zakelijk gesprek is. Het eerste waar je op kunt letten is de luistertijd. Deze verschilt nogal per model. De ene koptelefoon gaat vier uur mee voordat hij opgeladen moet worden, terwijl een andere makkelijk zeventien uur haalt. Daarnaast is ook de aansluiting belangrijk. Veel modellen werken met een batterij die je uit het apparaat moet halen, terwijl anderen een accu hebben die je zo aan de stroom kunt hangen. De betere uitvoeringen kun je via USB opladen. Dit houdt in dat je ze kunt verbinden met een powerbank, of je laptop. Zo kun je ze ook in de auto makkelijk opladen.

Mono of stereo?

Het maakt nogal verschil of je een draadloze uitvoering koopt met een mono of met een stereo geluid. Zoals je wellicht weet is stereo ruimtelijker, maar ook mono kan in het geval van de koptelefoon zo zijn voordelen hebben. Het ligt er namelijk maar precies aan waar je hem voor wilt gebruiken. Voor telefoongesprekken en zeker bij het luisteren van muziek kies je zonder meer het beste een model met stereo. Het geluid is dan verreweg het beste. In de auto, of in het verkeer is dit anders. Veel mono uitvoeringen hebben namelijk maar één oortje, waardoor ze automatisch mono zijn. Dit houdt echter ook in dat je andere oor vrij is en je dus veel beter gefocust bent op wat er om je heen gebeurt. Probeer het maar eens uit met een headset met oordopjes waarvan je er eentje uit je oor haalt.

Draadloze in ear koptelefoon met microfoon of zonder?

Een andere belangrijk punt is of je een headset koopt met of zonder microfoon. Ook dat hangt weer af van het gewenste gebruik. Heb je een goede smartphone, dan heb je misschien geen extra microfoon nodig, al kan het natuurlijk wel. Je gebruikt dan de microfoon van je smartphone. Voor gebruik in combinatie met een computer kan het juist wel weer handig zijn. De microfoon zit dan vlak bij je mond, waardoor het signaal beter overkomt. Ook hoeft de kwaliteit van de microfoon dan wat minder goed te zijn, hetgeen de set meestal een stuk goedkoper maakt.

Soort aansluiting

Bij het kopen is het zeker van belang om goed op de juiste aansluiting dan wel koppeling te letten. Inmiddels zijn er best wat opties. De belangrijkste zijn via USB, via NFC en vooral via Bluetooth. In principe werken alle drie prima, al zie je wel zo langzamerhand dat de bluetooth de standaard is. Vrijwel alle apparaten ondersteunen USB en/of Bluetooth. Bij NFC is dat niet het geval. Deze techniek is vrij nieuw. Het is een variant op bluetooth, maar dan eentje die veel meer en veiliger data over kan brengen. Daardoor is het ook geschikt om bijvoorbeeld mee te betalen. Bij het op de markt komen van deze techniek beschikken vooral de nieuwere en duurdere smartphones over een NFC chip, naar verwachting zal dit aantal snel groeien.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen van de juiste draadloze in ear koptelefoon? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Uitstekend De door mij bestelde hoofdtelefoon kwam snel en goed verpakt binnen. Werkte in één keer. Geen problemen met de betaling. Gewoon goed. 9,2
Perfect "Goede adviezen, snelle levering en meedenkend super." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links