Turtle Beach koptelefoons

Turtle Beach is een Amerikaans elektronicabedrijf dat al sinds 1975 gespecialiseerd is in het maken van geluidskaarten en hoofdtelefoons. Ze waren één van de eerste bedrijven dat zich ook specifiek richtte op het maken van hoofdtelefoons voor computers. Voordat de wereld kennismaakte met Windows ondersteunden de Turtle Beach koptelefoons al de Atari (spel)computer. Koop je een model van dit merk, dan ben je verzekerd van tientallen jaren aan ervaring en dat heeft geleid tot technisch zeer hoogstaande hoofdtelefoons. Ze zijn ideaal voor de echte muziek- en filmliefhebber, maar ook voor de doorgewinterde gamer.

Wat is er bijzonder aan een Turtle Beach koptelefoon?

Hoofdtelefoons heb je in alle soorten en maten. Je kunt ze ruwweg onderscheiden in drie categorieën. De in ear uitvoering, de on ear hoofdtelefoon en het over ear uitvoering. De Amerikaanse firma richt zich vooral op de laatste twee. In ear is namelijk de draadloze variant van de normale oordopjes, terwijl de on ear en de over ear modellen de meer traditionele uitvoeringen zijn. Met twee grote oorschelpen en een band over je hoofd. Dit heeft vooral te maken met de doelgroep. In ear uitvoeringen zijn namelijk interessant voor gebruik op sporten en handsfree bellen. Een over ear is daarentegen het ideale model als je ongestoord naar muziek wilt luisteren in de bus of de trein. Of als je een film wilt kijken, zonder je omgeving te belasten met het geluid daarvan. Ook voor gamers is de over ear uitvoering het meest geschikt. Doordat de oorschelpen letterlijk over je oren heen zitten, wordt vrijwel al het geluid van buiten gedempt en kun je jezelf dus optimaal focussen op het gamen.

Ultieme geluidservaring

Hoe goed een Turtle Beach is, valt of staat natuurlijk met de geluidservaring. Vrijwel alle nieuwe modellen zijn uitgerust met 7.1 surround sound. Dat is op dit moment de hoogste standaard die mogelijk is bij hoofdtelefoons. Ter vergelijking: goedkope modellen headsets zijn uitgerust met mono, iets duurdere uitvoeringen met stereo en sommige specifieke uitvoeringen beschikken over surround sound. Bij mono hoor je over beide oorschelpen hetzelfde geluid. Bij stereo, wat de meest gangbare standaard is, kan het geluid verschillen tussen de linker- en de rechterkant. Je kunt dan bijvoorbeeld links een gitarist horen en rechts een pianist. Surround bereik je normaal gesproken door minimaal vijf boxen om je heen te plaatsen, plus een basbox ergens in de ruimte. Het geluid komt dan letterlijk van alle kanten, wat zorgt voor een extra goede ervaring. Je kent dit waarschijnlijk wel van de bioscoop. Natuurlijk kun je dit niet bereiken met de hier besproken headset. Wel kun je het benaderen. Surround is bij een headset dus vooral een technische slimmigheid.

Een Turtle Beach koptelefoon biedt alles voor de gamer

Als echte gamer ben je er echter niet met alleen een ultieme geluidservaring. Een echt goede game headset moet over meer beschikken. Eén van de belangrijkste pluspunten van de Turtle Beach, is dat je hem kan aansluiten op meerdere apparaten. Dus niet alleen op de PC, maar eveneens op de Mac, de Playstation en de Nintendo. Het is wel belangrijk om in de gaten te houden dat dit van model tot model verschilt. Check wel altijd even de compatibiliteit tussen headset en platform. Bij veel merken die ook beschikken over 7.1 surround sound, werkt dit alleen bij gebruik op de PC. Bij een headset van deze firma beschik je ook over surround wanneer je hem aansluit op andere platforms.

Comfort en gebruiksgemak

Er is nog een groot verschil tussen een uitvoering die bedoeld is voor gamers en eentje voor het luisteren naar muziek. Bij het gamen gaat het namelijk bij veel spellen om je reactiesnelheid. Daarvoor is het nodig om je goed te concentreren. Het is dan vervelend als je veel handelingen moet verrichten om het geluid harder of zachter te zetten of om te schakelen tussen de game en de chatroom. Dat laatste is belangrijk als je online multiplayer spellen speelt in teams. Bij de betere uitvoeringen kun je direct schakelen en zowel het geluid van de chatroom als die van het spel handmatig via de koptelefoon instellen. Voor de echte diehard is het zelfs mogelijk om bepaalde geluidsinstellingen op te slaan. Het is dan mogelijk om per game of genre een eigen geluidsinstelling op te slaan. Tot slot is het belangrijk dat de headset ook na een paar uur nog gerieflijk zit. Hiervoor heeft Turtle Beach speciale oorkussens van geheugenschuim ontwikkeld.

Overige kenmerken

Behalve het geluid, comfort en gebruiksgemak zijn er nog meer punten waar de Turtle Beach headset erg goed scoort. Veel modellen beschikken over een eigen uitschuifbare microfoon. Dit is een ideaal concept, omdat een microfoon voor je neus bij het kijken naar een film vooral afleidt, terwijl je hem hard nodig hebt bij sommige games en natuurlijk om (online) mee te bellen. Ook de accu is een belangrijk aandachtspunt als je een headset voor met name gaming gaat kopen. Gamers willen graag uren achter elkaar kunnen spelen en ook bij het kijken van een film wil je niet dat hij er halverwege mee uitscheidt. Hoe lang de accu meegaat is afhankelijk van het model. Een goede headset bedoeld voor gamers gaat echter zeker 15 uur mee. Sommige uitvoeringen beschikken bovendien over een draadloze oplader. Deze fungeert gelijk als opbergplek. Op die manier ben je er altijd zeker van dat je Turtle Beach headset helemaal klaar is.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen van de juiste draadloze Turtle Beach koptelefoon? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Uitstekend De door mij bestelde hoofdtelefoon kwam snel en goed verpakt binnen. Werkte in één keer. Geen problemen met de betaling. Gewoon goed. 9,2
Perfect "Goede adviezen, snelle levering en meedenkend super." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links