Steelseries koptelefoons

Ben je op zoek naar een goede gaming koptelefoon? Een Steelseries koptelefoon is één van de beste die je kunt krijgen en voldoet met zekerheid aan alle eisen die je als gamer kunt stellen. Zo is het geluid bovengemiddeld goed, zijn de kussens van de oorschelpen gemaakt van op sportkleding geënt materiaal en probeert Steelseries haar koptelefoons zo licht te maken dat je haast niet voelt dat je er eentje op je hoofd hebt. Ook via draadlozekoptelefoon.nl kun je een gaming Steelseries koptelefoon kopen. Meer gedetailleerde informatie over de Steelseries koptelefoon lees je onderaan de pagina.

Wat maakt een Steelseries koptelefoon tot de ultieme gaming headset?

Als gamer heb je vaak net wat andere eisen aan een koptelefoon dan wanneer je bijvoorbeeld een muziekliefhebber bent. Natuurlijk zijn er ook overeenkomsten. Het geluid moet zo goed mogelijk zijn en de koptelefoon moet comfortabel zitten. Maar als gamer wil je meer. Een Steelseries koptelefoon kan bijvoorbeeld worden verbonden met meerdere platforms, ook is hij vaak voorzien van surround geluid en van een extra sterke batterij. Wat de Steelseries koptelefoon uniek maakt is dat hij al vooruit loopt op de volgende generatie entertainment. Je kunt hem ook verbinden met een Virtual Reality bril voor een geheel nieuwe game ervaring.

Multi platform

De betere Steelseries koptelefoon kun je verbinden met een heel scala aan game computers en apparaten. Bijvoorbeeld met de PC, maar ook de Mac, de Playstation 3 en 4, Android (je smartphone) en zelfs bepaalde modellen Virtual Reality brillen vormen geen probleem. Normaal gesproken is het voor een fabrikant erg lastig om een koptelefoon te ontwerpen die op al deze apparaten tegelijkertijd werkt. Bij de Steelseries koptelefoon hebben de ontwerpers daar een oplossing voor bedacht. De Steelseries koptelefoon komt samen met een USB transmitter die je aan veel van de bovengenoemde apparaten kunt koppelen. Via deze transmitter kun je een draadloze verbinding creëren. Op het moment dat de USB niet past, kun je ook nog via een normale 3,5 mm jack aansluiting jouw Steelseries koptelefoon met een apparaat verbinden. Het enige apparaat dat echt ontbreekt in de lijst is de Xbox one. Die is niet te verbinden met de Steelseries koptelefoon.

7.1 surround geluid

Ook als gamer wil je natuurlijk een zo goed mogelijk geluid. Dat is om meerdere redenen belangrijk. Ten eerste natuurlijk voor de ervaring. Geluid bepaalt, net zo goed als beeld, hoeveel plezier je hebt van het gamen. Daarnaast is het ook functioneel. Bij veel spellen draait het om reactievermogen. Het is dan fijn dat je zo goed mogelijk hoort van welke kant er bijvoorbeeld op je wordt geschoten, of waar het gevaar dreigt. Bij koptelefoons heb je een aantal standaarden. Ten eerste is er het mono geluid. Dat houdt in dat je zowel in de linker- als rechterkant van de koptelefoon hetzelfde hoort. Stereo is dan al een stuk beter, daarbij kan wel qua richting onderscheid gemaakt worden wat zorgt voor een veel natuurlijkere spelervaring. Surround geluid bereik je normaal gesproken door meerdere speakers in een cirkel om je heen te plaatsen. Natuurlijk kan dat niet bij een Steelseries koptelefoon. Wel hebben fabrikanten een manier bedacht om dit zo goed mogelijk na te bootsen. 7.1 surround geluid is de meest recente versie.

Chat Mix Dial

Veel spellen spelen zich tegenwoordig af in grote online multiplayer werelden. Daar kun je natuurlijk in je eentje gamen, maar steeds vaker gebeurt dit ook in teams. In zo`n geval is het belangrijk om met de andere teamleden te kunnen communiceren. Daarbij wissel je af tussen de chatmodus en de game. Bij de Steelseries koptelefoon hebben de ontwerpers een speciale Chat Mix Dial ingebouwd. Dit is een knop waarmee je in één keer kunt schakelen tussen de Chatbox en de game. Op die manier beperk je het aantal handelingen dat je nodig hebt, wat vervolgens weer tijd bespaart. Allemaal kleine dingen die voor een gamer wel belangrijk zijn.

Design Steelseries gaming headset

Het design van de Steelseries koptelefoon valt pas echt op als je hem optilt en op je hoofd zet. De Steelseries koptelefoon is namelijk erg licht en past perfect op je hoofd. Bij veel koptelefoons merk je dat de hoofdband en de oorschelpen na verloop van tijd gaan knellen op bepaalde punten. Bij de Steelseries koptelefoon hebben ze geprobeerd dit op te vangen door gebruik te maken van een ski goggle band voor om je hoofd. Die is gemaakt van zeer zacht en licht materiaal, dat ervoor zorgt dat je hem eigenlijk nauwelijks op je hoofd voelt. Ook als je urenlang zit te gamen blijft de Steelseries koptelefoon comfortabel en dat is natuurlijk een grote plus. Ook op de batterijduur is gelet. Deze is maar liefst 24 uur. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je halverwege het gamen je Steelseries koptelefoon op moet gaan laden.

Nadelen Steelseries koptelefoon

Na al het voorgaande zul je wellicht denken dat de Steelseries koptelefoon het summum is op het gebied van gaming koptelefoons. Het is zonder meer één van de beste, maar ook aan de Steelseries koptelefoon kleven enkele nadelen. Ten eerste is hij niet goedkoop, zeker afgezet tegen andere koptelefoons. Daarnaast beschikt hij niet over een interne geluidskaart, waarmee je het geluid precies zo in kunt stellen als je zelf wilt. Een ander punt van aandacht betreft het 7.1 surround geluid. Deze werkt namelijk alleen via een verbinding met de PC, niet bij de andere apparaten. In dat geval hoor je gewoon stereo of zelfs mono geluid. Koop je een Steelseries koptelefoon, dan sluit je een goede deal.

Vragen en advies

Steelseries is een Deens bedrijf dat al sinds 2001 gespecialiseerd is in het maken van computer accessoires gericht op de gamewereld. De koptelefoons van dit merk zijn geliefd bij gamers Heb je vragen over een van deze producten of wens je advies bij de juiste draadloze Steelseries koptelefoon kopen? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links