Steelseries koptelefoons

Steelseries is een echte Deense gaming firma. In 2001 begonnen en bekend geworden door de eerste glazen mousepad ter wereld en de eerste World of Warcraft muis, heeft de vele ervaring door de hechte verwantschap met de gaming community geleid tot een heel scala aan producten waaronder prima gaming headsets. Een headset van deze firma is één van de beste die je kunt krijgen en voldoet met zekerheid aan alle eisen die je als gamer kunt stellen. Zo is het geluid bovengemiddeld goed, zijn de kussens van de oorschelpen gemaakt van op sportkleding geënt materiaal en zijn deze koptelefoons zo licht dat je haast niet voelt dat je er eentje op je hoofd hebt.

Wat maakt een Steelseries tot de ultieme gaming headset?

Als gamer heb je vaak net wat andere eisen aan een headset dan wanneer je bijvoorbeeld een muziekliefhebber bent. Natuurlijk zijn er ook overeenkomsten. Het geluid moet zo goed mogelijk zijn en de koptelefoon moet comfortabel zitten. Maar als gamer wil je meer. Een headset kan bijvoorbeeld worden verbonden met meerdere platforms, ook is hij vaak voorzien van surround sound en van een extra sterke batterij. Wat hem uniek maakt is dat hij al vooruit loopt op de volgende generatie entertainment. Je kunt hem ook verbinden met een Virtual Reality bril voor een geheel nieuwe game ervaring.

Multi platform

De betere koptelefoons kun je verbinden met een heel scala aan game computers en apparaten. Bijvoorbeeld met de PC, maar ook de Mac, de Playstation 3 en 4, Android (je smartphone) en zelfs bepaalde modellen Virtual Reality brillen vormen geen probleem. Normaal gesproken is het voor een fabrikant erg lastig om een koptelefoon te ontwerpen die op al deze apparaten tegelijkertijd werkt. Bij de Steelseries hebben de ontwerpers daar een oplossing voor bedacht. De headset komt samen met een USB transmitter die je aan veel van de bovengenoemde apparaten kunt koppelen. Via deze transmitter kun je een draadloze verbinding creëren. Op het moment dat de USB niet past, kun je ook nog via een normale 3,5 mm jack aansluiting jouw headset met een apparaat verbinden. Het enige apparaat dat echt ontbreekt in de lijst is de Xbox One. Die is niet te verbinden met deze koptelefoon hier.

7.1 surround sound

Ook als gamer wil je natuurlijk een zo goed mogelijk geluid. Dat is om meerdere redenen belangrijk. Ten eerste natuurlijk voor de ervaring. Geluid bepaalt, net zo goed als beeld, hoeveel plezier je hebt van het gamen. Daarnaast is het ook functioneel. Bij veel spellen draait het om reactievermogen. Het is dan fijn dat je zo goed mogelijk hoort van welke kant er bijvoorbeeld op je wordt geschoten, of waar het gevaar dreigt. Bij koptelefoons heb je een aantal standaarden. Ten eerste is er het mono geluid. Dat houdt in dat je zowel in de linker- als rechterkant van de headset hetzelfde hoort. Stereo is dan al een stuk beter, daarbij kan wel qua richting onderscheid gemaakt worden wat zorgt voor een veel natuurlijkere spelervaring. Surround geluid bereik je normaal gesproken door meerdere speakers in een cirkel om je heen te plaatsen. Natuurlijk kan dat niet bij een koptelefoon. Wel hebben fabrikanten een manier bedacht om dit zo goed mogelijk na te bootsen. 7.1 surround geluid is de meest recente versie.

Chat Mix Dial

Veel spellen spelen zich tegenwoordig af in grote online multiplayer werelden. Daar kun je natuurlijk in je eentje gamen, maar steeds vaker gebeurt dit ook in teams. In zo`n geval is het belangrijk om met de andere teamleden te kunnen communiceren. Daarbij wissel je af tussen de chatmodus en de game. Bij de Steelseries koptelefoon hebben de ontwerpers een speciale Chat Mix Dial ingebouwd. Dit is een knop waarmee je in één keer kunt schakelen tussen de Chatbox en de game. Op die manier beperk je het aantal handelingen dat je nodig hebt, wat vervolgens weer tijd bespaart. Allemaal kleine dingen die voor een gamer wel belangrijk zijn.

Design Steelseries gaming headset

Het design van de Steelseries valt pas echt op als je hem optilt en op je hoofd zet. Hij is namelijk erg licht en past perfect op je hoofd. Bij veel headsets merk je dat de hoofdband en de oorschelpen na verloop van tijd gaan knellen op bepaalde punten. Bij Steelseries hebben ze geprobeerd dit op te vangen door gebruik te maken van een ski goggle band voor om je hoofd. Die is gemaakt van zeer zacht en licht materiaal, dat ervoor zorgt dat je hem eigenlijk nauwelijks op je hoofd voelt. Ook als je urenlang zit te gamen blijft hij comfortabel en dat is natuurlijk een grote plus. Ook op de accuduur is gelet. Deze is maar liefst 24 uur. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je halverwege het gamen je koptelefoon op moet gaan laden.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van deze producten of wens je advies bij de juiste draadloze Steelseries koptelefoon kopen? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Uitstekend De door mij bestelde hoofdtelefoon kwam snel en goed verpakt binnen. Werkte in één keer. Geen problemen met de betaling. Gewoon goed. 9,2
Perfect "Goede adviezen, snelle levering en meedenkend super." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links