Razer koptelefoons

De echte gamer kent de naam Razer beslist. Het is namelijk een bedrijf dat zich al sinds 1998 richt op gamers en zelfs heeft bijgedragen aan de opkomst van de game-industrie door diverse professionele gamers te sponsoren. De firma is ooit begonnen met het ontwikkelen en produceren van computermuizen, maar inmiddels maakt het een breed scala aan accessoires voor de computer en dan vooral in combinatie met het gamen. Een headset van dit merk is de ultieme gaming headset, zeer comfortabel om te dragen en de set zorgt ook nog eens voor een betere geluidskwaliteit.

Wat maakt een Razor koptelefoon anders?

Voor mensen die geen fanatieke gamers zijn, is het wellicht lastig om onderscheid te maken tussen een normale headset en een gaming headset. Toch zijn er wel enkele belangrijke kenmerken te noemen. Een gaming headset met bluetooth is altijd een over ear type. Dat betekent dat de schelpen de oren volledig bedekken. Op die manier kun je jezelf als gamer volledig afsluiten van de buitenwereld en je optimaal concentreren op het gamen. Veel headsets voor gamers hebben daarnaast extra`s als een ingebouwde microfoon, een betere geluidskwaliteit en een extra lange accuduur. Ook deze koptelefoon beschikt over al deze eigenschappen. Alleen doet hij er op alle gebieden nog een schepje bovenop. Dat zorgt ervoor dat Razer bij vrijwel alle gamers bovenaan de lijstjes staat als het gaat om de beste gaming modellen. Het leuke van Razer is daarnaast dat ze als bedrijf een breed aanbod hebben met modellen in uiteenlopende prijsklassen. Dat zorgt er natuurlijk wel voor dat de prijs van een gaming headset wat hoger ligt, dan die van een normale over ear.

7.1 surround sound

Het belangrijkste van een koptelefoon is natuurlijk het geluid. Ook bij een Razer is daar veel aandacht aan besteed. Nog niet zo lang geleden kon je nog kiezen uit mono of stereo. Veel mensen denken dat als je een koptelefoon koopt met twee schelpen, je automatisch een stereo hebt. Dit klopt niet helemaal. Mono staat namelijk niet voor geluid via één oorschelp, maar voor geluid dat aan beide kanten hetzelfde klinkt. Bij stereo ligt dit anders. Dan verschilt de sound wel tussen beide oorschelpen. Je hoort dan aan de linkerkant bijvoorbeeld de saxofonist en aan de rechterkant de gitarist. Dit geeft een hogere beleving bij het luisteren naar muziek. Deze modellen maken gebruik van surround sound. Dit realiseer je normaal gesproken door minimaal vijf speakers en een basbox te gebruiken. Die plaats je dan aan alle kanten om je heen, waarna de sound je dus letterlijk omringt. Bij een koptelefoon kan dat natuurlijk niet en dus heeft het bedrijf daar een foefje op bedacht. Het simuleert als het ware surround sound, zodat je hersenen denken dat het van alle kanten komt. Voor gamers is dit zeker belangrijk. Hoe sneller je hoort van welke kant je beschoten wordt, hoe beter je kunt reageren. De uitvoering met 7.1 surround sound is wat dat betreft een goed voorbeeld.

Inschuifbare microfoon en intern het geluid instellen

Bij gamen kun je standaard kiezen uit twee opties. Je kunt een spel tegen de computer spelen, of via een netwerk (LAN of internet) tegen andere gamers. Doordat de internetverbindingen en de (spel)computers de laatste jaren steeds beter en sneller zijn geworden, is het voor gamers ook veel aantrekkelijker geworden om online tegen elkaar te gamen. Vrijwel alle populaire games van dit moment zijn multigames waarbij je massaal tegen elkaar kunt spelen in grote digitale werelden. Dat kun je natuurlijk in je eentje doen, maar het gebeurt ook veel in teams. In dat geval is het belangrijk dat je goed en duidelijk met elkaar kunt communiceren. Een koptelefoon kopen maakt het wat dat betreft heel makkelijk. Hij beschikt onder meer over een inschuifbare microfoon. Dat is ideaal. Als je hem nodig hebt kun je hem precies op de goede plek voor je mond plaatsen en als je niet online speelt, zit hij niet in de weg. Ook beschikt hij over een interne volumeregeling. Die past de sound continue aan op het gewenste niveau, zodat je daar tijdens het gamen niet mee bezig hoeft te zijn.

Geschikt voor meerdere platforms

Een beetje gamer beschikt meestal over meerdere apparaten om mee te gamen. Dit worden ook wel platforms genoemd. Het is natuurlijk fijn als je niet voor ieder platform een aparte koptelefoon hoeft te kopen. Bij Razer hebben ze hier nadrukkelijk op gelet. Hun wireless headset is onder meer geschikt voor de PC, de MAC, de Xbox en de Playstation4. Dat is natuurlijk een groot voordeel als je over al die apparaten beschikt. Heb je ze niet allemaal in huis, dan kun je ook kiezen voor een goedkopere uitvoering. Die werkt dan maar op één of twee platforms.

Volledige geluidsafscherming met een Razer koptelefoon

Als er één ding is waar gamers niet goed tegen kunnen, dan is het wel afleiding. Als je op een iets hoger niveau aan het spelen bent, dan vereist dat een optimale concentratie. Bij een First person shooter moet je bijvoorbeeld continue bedacht zijn op hinderlagen en andere verrassingen. De reactietijd bepaalt hoe goed je bent in het spel. Een koptelefoon is dus niet alleen bedoeld om van een ideale sound te genieten, maar vooral ook om al het andere geluid buiten te sluiten. De duurdere modellen zijn voorzien van zogenoemde circumaurale vulling voor een naadloze aansluiting aan het oor, waardoor je niets of nauwelijks meer van je omgeving hoort. Daarnaast is het ook nog eens comfortabel om te dragen en zorgt het voor een betere geluidskwaliteit.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen van de juiste draadloze Razer koptelefoon of gaming headset? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Uitstekend De door mij bestelde hoofdtelefoon kwam snel en goed verpakt binnen. Werkte in één keer. Geen problemen met de betaling. Gewoon goed. 9,2
Perfect "Goede adviezen, snelle levering en meedenkend super." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links