Jabra koptelefoons

Als muziekliefhebber wil je natuurlijk graag een hoofdtelefoon van zeer goede kwaliteit kopen. Voor een succesvolle aankoop dien je te letten op een aantal factoren, zoals de geluidskwaliteit en het vermogen. Met een Jabra maak je een goede keuze. Dit merk met een meer dan 150 jarige historie levert uitstekende hoofdtelefoons, luidsprekers en microfoons. Bovendien is Jabra een bedrijf dat met de tijd meegaat. Zo heeft het als pionier de afgelopen jaren furore gemaakt met Bluetooth headsets. Het bedrijf produceerde ’s-werelds eerste noise canceling microfoon. Ook de eerste sport uitvoeringen met hartritmemeter zijn uit huize Jabra! Neem gauw eens een kijkje in onze webshop.

Jabra koptelefoon met bluetooth verbinding

Luister je bijna elke dag naar muziek of hou je van een sportieve uitdaging zoals wandelen of fietsen? Dan is een Jabra een uitstekende keuze. Dit apparaat is namelijk draadloos en eenvoudig te koppelen aan je smartphone. Headsets van dit merk zijn tegenwoordig voorzien van bluetooth versie 4 of hoger. Deze connectie is veiliger en sneller dan voorgaande versies. Het is een radioverbinding met een bandbreedte tussen de 2.4 tot 2,485 GHz. In feite komt er bij dit type headset een klein netwerk tot stand. Deze bestaat doorgaans uit twee verschillende apparaten, maar een connectie met meerdere apparaten behoort tegenwoordig ook tot de mogelijkheden. Een apparaat werkt daarbij als zender, en de andere apparaten als ontvangers.


De voordelen van een bluetooth verbinding

Voor het gebruik van een headset met bluetooth heb je een apparaat nodig waarmee je een dergelijke verbinding kunt maken. De meeste smartphones, tablets en laptops beschikken hier tegenwoordig wel over. Controleer het wel even voordat je een verbinding tot stand wilt brengen. Ook is het verstandig om je smartphone voor het gebruik goed op te laden. Ook deze headset dient te worden opgeladen. Daardoor maak je zo lang mogelijk connectie met verschillende apparaten. Eén van de grote voordelen van een headset met bluetooth verbinding is dat je geen kabels meer nodig hebt om naar muziek te luisteren of om gesprekken te voeren. Het enige wat je hoeft te doen is het inschakelen van Bluetooth op het apparaat dat je wilt gebruiken. Bij een smartphone kun je de Bluetooth knop inschakelen via ‘instellingen’.


Near Field Communication

Jabra koptelefoons hebben natuurlijk meer te bieden dan een Bluetooth verbinding alleen. Zo vind je in onze webshop enkele modellen die gebruikmaken van Near Field Communication (NFC). Dit betekent dat een kleine hoeveelheid informatie uitgewisseld wordt binnen een straal van 10 centimeter. Het wordt bijvoorbeeld toegepast bij contactloos betalen. Bij een draadloze headset wordt een verbinding tot stand gebracht door het heel kort bij het afspeelapparaat te houden. Het voordeel van NFC is dat je niet constant naar Bluetooth hoeft te gaan op je afspeelapparaat om verbinding te maken met je koptelefoon.


Jabra koptelefoon: On-ear of In-ear

Bedenk voordat je overgaat tot aanschaf goed waarvoor je hem wilt gebruiken. Zo heb je de keuze tussen zogeheten ‘on ear’ en ‘in ear’ modellen. De on ear variant wordt ook wel de ‘supra aural’ genoemd. Daarbij zit hij op je oren. De oorschelpen steunen daarbij op het oor. De zachte kussens op de oorschelpen zorgen ervoor dat je geen last krijgt van gloeiende oren. Het nadeel van deze variant is echter dat het omgevingsgeluiden enigszins doorlaat. Wanneer je dit niet wil is een in ear uitvoering een betere keuze. Daarbij stop je de oordopjes in je oren en je hoort niets meer behalve je favoriete muziek. Houd er wel rekening mee dat het gebruik van een in ear uitvoering gevaarlijk kan zijn in het verkeer. Op de fiets hoor je bijvoorbeeld geen auto’s aan komen rijden.


Noise cancelling op de Jabra koptelefoon

In ons uitgebreide assortiment vind je zowel on ear als in ear uitvoeringen van Jabra. Misschien ben je geneigd om het geluid van de headset harder te zetten in een drukke en lawaaiige omgeving. Harde muziek kan echter leiden tot gehoorschade. Een goed alternatief is het gebruik van een model met noise cancelling. Veel on ear uitvoeringen ondersteunen deze handige functie om geluiden uit de omgeving weg te filteren. Noise cancelling wordt zowel op een passieve als actieve manier toegepast. Bij een in ear is sprake van passieve noise cancelling, omdat de gehoorgang wordt afgesloten. Er zijn ook uitvoeringen beschikbaar met actieve noise cancelling. Deze speciale techniek detecteert geluid en filtert het vervolgens weg.


Impedantie

Elke koptelefoon heeft een bepaalde weerstand. Die wordt hier aangeduid met de term ‘karakteristieke impedantie’. Die is constant, terwijl de echte impedantie frequentie-afhankelijk is, dus mee varieert met het geluid. Voor jou is alleen belangrijk te weten dat je het beste een model kunt pakken die een karakteristieke impedantie heeft die acht keer hoger is dan de uitgangsimpedantie van het afspeelapparaat. Voor thuis neem er dan een met een impedantie hoger dan 250 ohm, en voor smartphone of tablet kun je beter een variant met een impedantie van 50 tot 60 Ohm nemen. Bij een hogere impedantie is in beide gevallen het geluid vrij zacht, en dat is uiteraard niet de bedoeling.


Vragen en advies

Kies de Jabra koptelefoon die je nodig hebt en geniet van jouw favoriete muziek! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Uitstekend De door mij bestelde hoofdtelefoon kwam snel en goed verpakt binnen. Werkte in één keer. Geen problemen met de betaling. Gewoon goed. 9,2
Perfect "Goede adviezen, snelle levering en meedenkend super." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links