Creative koptelefoons

Voor entertainment producten ben je bij Creative aan het juiste adres. Dit bedrijf levert namelijk al jaren koptelefoons, audioproducten en draagbare media van hoge kwaliteit. Tegenwoordig maken ook draadloze producten deel uit van het aanbod. Een zeer innovatief product is de Creative koptelefoon. Je kunt er namelijk al je favoriete muziek mee beluisteren zonder dat je stekkers of draden nodig hebt. Het enige dat je hoeft te doen is de Creative bluetooth koptelefoon verbinden met je smartphone, laptop of draagbare mediaspeler. Welke functionaliteiten biedt de Creative koptelefoon naast bluetooth nog meer? Bekijk hierna al onze Creative koptelefoons.

Pasvorm en microfoon van de Creative koptelefoon

Wie weet wil je binnenkort graag een Creative koptelefoon kopen. Er zijn enkele factoren waar je rekening mee moet houden. Let bijvoorbeeld altijd op de pasvorm van de oortjes. Een goede pasvorm is zeer belangrijk omdat je daarmee omgevingsgeluiden buitensluit. Geen enkel oor is hetzelfde. Bestel dan ook altijd meerdere oordopjes, zodat je omgevingsgeluiden gedeeltelijk of helemaal kunt afsluiten. Ten slotte beschikt een Creative koptelefoon vaak over een microfoon waarmee je kunt communiceren met anderen. Je kunt de Creative koptelefoon met microfoon zelfs gebruiken tijdens het autorijden. Het geeft de mogelijkheid om te bellen terwijl je met beide handen achter het stuur zit.

Keuze tussen in ear en on ear Creative koptelefoon

In onze webshop vind je zowel een in ear als on ear Creative koptelefoon. Bij de eerste versie draag je oordopjes in je oren. Het voordeel is dat je geen omgevingssgeluiden meer hoort. Het feit dat je compleet afgesloten bent van de omgeving is soms ook een nadeel. Zo is het niet verstandig om de oordopjes te dragen in het verkeer. On ear is een betere optie voor personen die graag met de Creative koptelefoon de straat op willen. Het verschil met in ear is dat je geen oordopjes in je oren stopt. In plaats daarvan steunen de oorschelpen op het oor. Zachte kussentjes op de oorschelpen zorgen ervoor dat je geen last krijgt van vermoeide of zelfs pijnlijke oren. Het voordeel van een on ear Creative koptelefoon is dat je oren niet geheel worden afgesloten. Je hoort nog steeds omgevingsgeluiden, waardoor je er veilig mee het verkeer in kunt. Wees je wel bewust van het feit dat je met een on ear koptelefoon nog steeds last kunt hebben van lawaai. Zet de voor- en nadelen van een bepaalde type Creative koptelefoon altijd op een rij voordat je er een aanschaft. Dit maakt het kiezen van een on ear of in ear Creative koptelefoon iets gemakkelijker.

Geluidskwaliteit en impedantie

In ear dan wel on ear zijn niet de enige kenmerken waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van een Creative koptelefoon. Zo wordt de kwaliteit van een koptelefoon sterk bepaald door de geluidskwaliteit en impedantie. Een koptelefoon moet in staat zijn om alle geluidsfrequenties op een evenwichtige manier weer te geven. Als er teveel hoge tonen en middentonen zijn in verhouding tot de lage tonen klinkt het geluid al snel erg schreeuwerig. Meer lage tonen dan hoge tonen zorgen er op hun beurt weer voor dat het geluid van de Creative koptelefoon dreunend klinkt. De zogeheten impedantie is een andere belangrijke factor waar je rekening mee moet houden. Impedantie staat voor “weerstand” en wordt uitgedrukt in Ohm. In veel gevallen wordt een hoofdtelefoon gekoppeld aan een versterker. Om de Creative koptelefoon optimaal te laten klinken dient de versterker deze belasting goed te verwerken. Om dit te bereiken moet de zogeheten uitgangsimpedantie van de koptelefoonversterker overeenkomen met de impedantie van de Creative koptelefoon. De impedantie van een hoofdtelefoon dient minstens 8 keer zo groot te zijn als de uitgangsimpedantie van de versterker. In een draagbare situatie, denk aan een iPod, hoort de uitgangsimpedantie maximaal 1/8ste te zijn van de impedantiewaarde van een hoofdtelefoon.

Creative koptelefoon met bluetooth

Een Creative koptelefoon is meestal draadloos. Daardoor kun je hem werkelijk overal mee naar toe nemen. Bij een Creative bluetooth hoofdtelefoon is er sprake van een draadloze verbinding tussen twee of meerdere apparaten. In feite komt er een klein netwerk tot stand. Daarbij worden radiogolven binnen een bandbreedte tussen de 2,4 en 2,485 hZ ingezet. Dit maakt het mogelijk om gegevens zoals muziek over te dragen van een afspeelapparaat naar de Creative koptelefoon. Om dit proces mogelijk te maken heb je wel een afspeelapparaat met Bluetooth nodig. Controleer altijd even of je tablet, smartphone, laptop of televisie over een Bluetooth optie beschikt. Is dit het geval? Zorg dan voor een koppeling tussen de Creative telefoon en de Bluetooth optie. Ga hiervoor naar instellingen en hou het knopje Bluetooth kort ingedrukt. Sommige producten uit onze webshop zijn niet alleen uitgerust met Bluetooth, maar ook met Near Field Communication (NFC). Daarbij is het mogelijk om jouw draadloze hoofdtelefoon met een afspeelapparaat te verbinden. Het enige dat je hoeft te doen is de hoofdtelefoon kort tegen het afspeelapparaat te houden. Voordeel van NFC is dat je niet constant naar de Bluetooth optie hoeft te gaan om je hoofdtelefoon te zoeken.

Sluit je af van de omgeving met noise cancelling

Soms is het heerlijk om je even af te sluiten van de omgeving. In dat geval is het gebruik van een Creative koptelefoon met noise cancelling een zeer goed idee. Dit is een koptelefoon met ruisonderdrukking. Het komt erop neer dat het allerlei piepkleine en onzichtbare microfoontjes bevat die het achtergrondgeluid monitoren en dit meteen wegfilteren. Zodoende hoor je alleen nog maar jouw muziek wanneer je de Creative koptelefoon opzet. Overigens heb je de keuze tussen twee soorten noise cancelling, namelijk passief en actief. Alle in ear oordopjes maken gebruik van passieve noise cancelling, waarbij je oren of gehoorgang worden afgesloten. Actieve noise cancelling werkt iets anders. Het dempt namelijk achtergrondgeluid met een microfoon die omgevingsgeluiden meet en analyseert. Vervolgens zorgt de microfoon ervoor dat er een soort omgedraaid spiegelbeeld van het omgevingsgeluid wordt geproduceerd. Door het gebruik van fasedraaiing worden geluiden uit de omgeving zo gedempt. Voortaan kun je in alle rust genieten van je favoriete muziek!

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen van de juiste draadloze Creative koptelefoon? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Uitstekend De door mij bestelde hoofdtelefoon kwam snel en goed verpakt binnen. Werkte in één keer. Geen problemen met de betaling. Gewoon goed. 9,2
Perfect "Goede adviezen, snelle levering en meedenkend super." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links