Zwarte koptelefoons

Is je huidige koptelefoon kapot gegaan of ben je niet tevreden met de kwaliteit van je huidige exemplaar? Dan is het tijd om stappen te nemen en online op zoek te gaan naar een nieuw exemplaar. Dit type is bij ons in diverse uitvoeringen verkrijgbaar met verschillende kenmerken, bijvoorbeeld op het gebied van audiokwaliteit en gebruiksgemak. Bij het gebruik van een dergelijke headset is het handig als deze draadloos is. Daardoor geeft hij je namelijk optimale bewegingsvrijheid, je bent immers niet gebonden aan het bereik van een draad. Er zijn daarnaast nog andere kenmerken waar je op letten kunt.

Kiezen van de voor jou meest geschikte draadloze zwarte koptelefoon

In principe wordt elke headset zó ontworpen dat hij voldoet aan bepaalde eisen. Heb je als DJ een headset nodig, dan moet hij in ieder geval hard genoeg gaan en ook in staat zijn om het omgevingsgeluid voldoende weg te filteren. Dat geldt ook voor een call center set, maar in iets mindere mate. Bij die laatste uitvoering is het echter van belang dat er een microfoon op zit en dat je de set gedurende langere tijd op je hoofd kunnen plaatsen zonder dat dat gaat storen. Een zwarte koptelefoon biedt meer opties dan enkel het luisteren naar muziek zonder de omgeving te storen. We lichten hierna enkele typische toepassingen van dit type headset nader toe.

Comfortabel muziek luisteren of handsfree bellen

Een zwarte koptelefoon is bijvoorbeeld ook ideaal om handsfree mee te bellen. Ideaal als je thuiswerkt in de callcenterbranche of in een andere belfunctie. De uitvoering is qua design en grootte dan uiteraard anders. Naar muziek luisteren en handsfree bellen zijn nog maar twee voorbeelden. Hij is voor nog veel meer toepassingen geschikt. Bijvoorbeeld om relaxt in bed voor het slapengaan naar een luisterboek te luisteren. Niemand in je omgeving hoeft gestoord te worden, maar jij kunt op een prettige en comfortabele manier ontspannen. Of kijk je liever naar een serie of film en wil de omgeving wat anders zien en horen. Dan zet jij toch heel simpel een comfortabele headset op en kruip je in de spannende wereld van de serie of film die je volgt.

In ear, on ear of over ear zwarte koptelefoon

De wijze van het dragen is vrij belangrijk. Gebruik je hem vooral voor het luisteren naar muziek? Dan ligt de klassieke uitvoering voor de hand, waarbij de twee oorschelpen via een beugel verbinding hebben en waarbij je de headset over je hoofd draagt. Dit wordt een over ear model genoemd. Er zijn ook on ear exemplaren in ons aanbod beschikbaar. Bij een on ear model drukken de oorschelpen tegen je oren aan. Daarbij kunnen de oren omsloten worden of niet. De gesloten oorschelpen vallen als het ware over je oren heen. De ‘open’ oorschelpen niet. De gesloten oorschelpen zijn ideaal als je zoveel mogelijk geluid uit de omgeving wilt weren. Dan heb je ook nog de mogelijkheid om voor een in ear uitvoering te kiezen. Deze optie is perfect als je tijdens werkzaamheden naar muziek wilt luisteren, dit door de optimale bewegingsvrijheid.

Bereik

Uiteraard geldt dat er bij elke zwarte koptelefoon sprake is van een bepaald bereik. Het maakt dan ook nogal uit of je een exemplaar aanschaft met een bereik van tien meter of met een bereik van bijvoorbeeld dertig meter. Houd er wel rekening mee dat er steeds sprake is van een maximaal bereik. Als er omstandigheden zijn die de ontvangst belemmeren, kan dit minder zijn. De hoofdtelefoons zijn ten slotte echt multifunctioneel inzetbaar en dienen meerdere doelen. Als je daarmee rekening houdt met de keuze van je headset, is het vaak ook mogelijk dat je meerdere doelen kunt bereiken met een en dezelfde uitvoering. Voor de hand ligt dat echter niet. Overweeg dan ook om voor elke specifieke toepassing een eigen uitvoering te kiezen. Als je dat doet dan heb je lange tijd plezier van je aanschaf.

Soundbeleving

Je kunt ook met andere specifieke eigenschappen rekening houden. Bijvoorbeeld de soundbeleving. Er zijn zowel uitvoeringen met stereogeluid als met surround. Verder kun je kiezen voor een headset met (een soort) monogeluid en/of noise canceling. Hierdoor wordt het omgevingsgeluid weggefilterd, bovendien is (pseudo) mono geschikt voor met name het perfect overbrengen van stem. De gevoeligheid van het geluid speelt uiteraard eveneens een rol en het geluidsniveau wordt daarbij aangegeven in het aantal dB. Een laag aantal voorziet in een beperkt maximaal geluid en een hoog aantal dB zorgt ervoor dat het geluid een hoger maximaal geluidsniveau biedt. De keuze voor een voor jou ideale zwarte koptelefoon maak je door met alle voor jou belangrijke eigenschappen rekening te houden. Daarbij let je dus vooral op het gebruiksdoel en unieke kenmerken.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen van de juiste draadloze zwarte koptelefoon? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Uitstekend De door mij bestelde hoofdtelefoon kwam snel en goed verpakt binnen. Werkte in één keer. Geen problemen met de betaling. Gewoon goed. 9,2
Perfect "Goede adviezen, snelle levering en meedenkend super." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links