Witte koptelefoons

Wie tegenwoordig op zoek gaat naar een witte koptelefoon, zal tot de ontdekking komen dat er meer is dan alleen design. Aangezien er de afgelopen jaren allerhande technieken zijn ontwikkeld en verfijnd, komen er nog veel meer keuzefacetten bij de aanschaf kijken. Zo kan dit type verschillen qua gevoeligheid, frequentiebereik maar ook qua meer geavanceerde opties zoals noise cancelling. Vóór je je witte headset aanschaft, is het dus belangrijk te weten met welke facetten je rekening moet houden. We zetten wat punten voor je op een rijtje, zodat je een goede keuze kunt maken en een item kiest dat aansluit bij jouw behoeftes.

Het belangrijke verschillen tussen de diverse modellen

Een witte koptelefoon is qua kleur al behoorlijk onderscheidend, daarnaast zijn er ook wat betreft functies nog verschillende opties. Een van de belangrijkste keuzemogelijkheden bij een headset is, of je die in een on-ear of over-ear uitvoering wilt hebben. De naam zegt het eigenlijk al. Kies je een on-ear uitvoering? Dan rusten de kussens op je oren en sluiten ze deze niet helemaal af. Hierdoor kun je nog steeds omgevingsgeluiden horen. Een type dat over-ear is, sluit je oren wel helemaal af. Hierdoor ontsnapt het geluid niet makkelijk naar buiten, maar dringt geluid van buitenaf dus ook niet makkelijk binnen. Een model dat over-ear is, wordt vanwege zijn formaat vaker binnenshuis gebruikt. De andere hier besproken uitvoering zie je daarentegen vaker op straat. Deze variant is van een handzamer formaat en gemakkelijk op te bergen. Behalve de omvang spelen het bereik en de luistertijd voor jou wellicht ook een grote rol in de aanschaf ervan. Bedenk dus of je hem vooral thuis of buitenshuis wilt gaan gebruiken. En of je verwacht dit gedurende lange, aaneengesloten momenten te doen.

Noise cancelling en SPL

Bij ons vind je witte koptelefoons met noise-cancelling. Een headset met deze mogelijkheid helpt je je oren te beschermen. Met deze functie worden geluiden van buitenaf namelijk als het ware gefilterd. Hierdoor hoef je je muziek dus ook niet zo hard te zetten. Een andere veel voorkomende term bij headsets is SPL. Sound Pressure Level is een maat voor de hoeveelheid geproduceerd geluid in de speakers van de hoofdtelefoon. Hoe groter deze SPL-waarde, of ook wel gevoeligheid genoemd, des te meer geluid kan een luidspreker produceren. Die waarde wordt in decibels dB uitgedrukt. Dat betekent dat je de volumeknop minder ver hoeft te verdraaien om al voldoende hard geluid te krijgen. Anders gezegd, het volumebereik is bij een hoge SPL-waarde groter.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen van de juiste draadloze witte koptelefoon? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Uitstekend De door mij bestelde hoofdtelefoon kwam snel en goed verpakt binnen. Werkte in één keer. Geen problemen met de betaling. Gewoon goed. 9,2
Perfect "Goede adviezen, snelle levering en meedenkend super." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links