Blauwe koptelefoons


Na een drukke dag is het heerlijk om naar je favoriete muziek te luisteren. Veel mensen die een koptelefoon kopen, letten daarbij eerst op het ontwerp. Tegenwoordig zijn koptelefoons dan ook in allerlei kleuren verkrijgbaar. Zo vind je in onze webshop vanzelfsprekend een blauwe koptelefoon. Blauw is verder een goede keuze omdat het een minder standaard kleur is dan zwart en je dus je headset snel terugvindt. Als je van muziek én van de kleur blauw houdt, doe je muziek luisteren misschien wel het liefst met een blauwe koptelefoon. Het levert een prachtig geluid op, als je behalve op de kleur ook op een paar andere zaken let.

Blauwe koptelefoon met goed gewicht zorgt voor comfort

Je kiest voor een origineel en stijlvol ontwerp. Met het kiezen van een bepaalde kleur ben je er natuurlijk nog lang niet. Zo is het minstens zo belangrijk dat de koptelefoon comfortabel op je hoofd zit. Het is namelijk niet de bedoeling dat je na een paar uur pijnlijke oren hebt omdat het te zwaar weegt. Wat betreft gewicht is een on-ear koptelefoon een goede keuze. Het wordt geplaatst op je oren en is licht en comfortabel. Daardoor kun je het gemakkelijk overal mee naar toe nemen. Aan de andere kant is het na een paar uur minder fijn dat oorschelpen van de koptelefoon op je oren zitten. Ondanks het lichte gewicht van de blauwe koptelefoon vormt dit op een gegeven moment toch een belasting voor de oren. Een over ear koptelefoon is iets zwaarder, maar valt juist over je oren heen. Daardoor kun je urenlang luisteren naar muziek zonder last van je oren.

Geluidsisolatie van de blauwe koptelefoon

Een zeer belangrijk aandachtspunt naast het gewicht is de geluidsisolatie van de blauwe koptelefoon. Dit bepaalt namelijk de wijze waarop je je kunt afsluiten van de buitenwereld. Een on ear koptelefoon laat meer omgevingsgeluiden door dan een over ear koptelefoon. Dit komt door het feit dat de oorschelpen van de koptelefoon op je oren worden geplaatst in plaats van erover heen. Wel worden bepaalde geluiden uit de omgeving nog steeds doorgelaten. Het voordeel hiervan is dat je de blauwe koptelefoon veilig in het verkeer kunt dragen. Zo hoor je op de fiets nog steeds naderende auto’s en andere weggebruikers. Wil je je graag compleet afsluiten van de omgeving? Kies dan voor een over ear koptelefoon die alle omgevingsgeluiden afdekt. Het grote voordeel van dit model is dat je het volume van de muziek niet al te hoog hoeft te zetten. Daardoor loop je minder kans op gehoorbeschadiging. Daarnaast is een over ear blauwe koptelefoon uiterst geschikt voor lange luistersessies. Je kunt er urenlang muziek mee luisteren.

De multifunctionele blauwe koptelefoon

Een moderne koptelefoon bevat vaak allerlei extra opties. Zo vind je in onze webshop onder andere een blauwe koptelefoon met een geïntegreerde trainingsapp. Dit maakt het dragen van een koptelefoon tijdens het sporten nog aantrekkelijker. Het is een van de technische snufjes die laten zien hoe multifunctioneel een blauwe koptelefoon is. Zo zijn de meeste koptelefoons tegenwoordig draadloos en voorzien van Bluetooth. De tijd dat je struikelde over de stekkers en draden van elektrische apparaten is allang voorbij. Bovendien ben je dankzij de technische snufjes van de koptelefoon altijd en overal bereikbaar. Zo kun je tegenwoordig handsfree bellen. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld onderweg in de auto een belangrijk telefoontje moet plegen. Bluetooth is in feite een klein netwerk die een verbinding tussen twee of meerdere digitale apparaten tot stand brengt. Daardoor is het mogelijk om zonder enige bedrading op een blauwe koptelefoon bestanden weer te geven die elders staan.

Frequentiebereik en gevoeligheid

Doorgaans vermelden wij bij de blauwe koptelefoons uit ons assortiment alle technische specificaties. Zo staan de frequentie, het bereik en de gevoeligheid van de blauwe koptelefoon altijd vermeld. Het frequentiebereik staat voor de range aan geluidsfrequenties die de koptelefoon kan bereiken. Mensen zijn in staat om tussen de 20 Hz en 20.000 Hz te horen. Een koptelefoon blauw van goede kwaliteit moet deze frequenties kunnen weergeven. Niet iedere geluidsbron levert echter even goede kwaliteit. De gevoeligheid van een blauwe koptelefoon wordt doorgaans uitgedrukt in dB. Hou altijd rekening met het doel van jouw koptelefoon.

Impedantie van de koptelefoon en versterker

Minstens zo belangrijk als de gevoeligheid van een blauwe koptelefoon is de zogeheten impedantie. Impedantie staat voor weerstand en wordt uitgedrukt in Ohm. Hoe hoger de impedantie, hoe moeilijker het is om vermogen naar de speakers te sturen. Stel je voor dat je een hoofdtelefoon aan een versterker wilt koppelen. In dat geval vormt de hoofdtelefoon een belasting voor de versterker. De versterker moet in staat zijn om deze belasting te kunnen verwerken. Daarvoor moet de uitgangsimpedantie overeenkomen met de impedantie van de blauwe koptelefoon. Niet iedereen vindt het even spannend om de technische specificaties van een koptelefoon te lezen. Toch is het zeer belangrijk om je in te lezen, zodat je in staat bent om de beste keuze te maken bij een blauwe koptelefoon kopen.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen van de juiste draadloze koptelefoon blauw? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links