Draadloze koptelefoons met USB

Muziek is toegankelijker dan ooit. Dankzij bijvoorbeeld een draadloze koptelefoon met USB aansluiting kan iedereen altijd en overal naar zijn of haar favoriete muziek luisteren. Ook leent dit type draadloze hoofdtelefoon hier zich prima om handsfree in de auto gesprekken te voeren. Ideaal wanneer je tijdens de autorit nog iets van je werk wil bespreken met een collega. Ook gamers hebben veel plezier van dit type. Wel zijn er enkele factoren waar je op moet letten wanneer je dit product wilt kopen.

Draadloze koptelefoon met USB aansluiting

Muziekliefhebbers en gamers hebben veel profijt van dit type. Daarbij is de USB aansluiting bedoeld voor de zender/ontvanger of dongle, waarmee de hoofdtelefoon communiceert. Tegenwoordig maakt dit soort headsets voor het draadloos communiceren gebruik van Bluetooth. De tijd dat je bijna struikelde over allerlei stekkers en draden is daarmee definitief voorbij. Bluetooth is een technologie waarbij apparaten die zich op korte afstand van elkaar bevinden draadloos gekoppeld worden. In feite ontstaat er een klein netwerk waarbij apparaten gegevens met elkaar uitwisselen. Zo kun je dit type vaak koppelen aan je smartphone. Op die manier is het mogelijk om bijvoorbeeld vanaf je smartphone muziek naar een headset te sturen. Ga er vanuit dat de gemiddelde afstand tussen apparaten maximaal tien meter is. Hoe verder de apparatuur van elkaar verwijderd is, hoe minder de kwaliteit van Bluetooth zal worden.

USB

In de afgelopen decennia is er wat betreft de aansluiting van elektronische apparatuur veel veranderd. Zo werken de ontvangers van koptelefoons met een USB aansluiting. Daarbij staat de afkorting voor “Universele Seriële Bus” en deze werd uitgevonden in 1996. Inmiddels is het de standaard manier om apparaten op de computer aan te sluiten. De populariteit van headsets heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. Het is namelijk zeer praktisch en te gebruiken voor meerdere apparaten. Zo kost het nog geen minuut om de hoofdtelefoon met behulp van de universele seriële poort op de computer, laptop of smartphone aan te sluiten. Vervolgens kun je beginnen met het downloaden en/of streamen van muziek, om het vervolgens naar de hoofdtelefoon te versturen.

Keuze tussen passieve of actieve noise cancelling

Het aanschaffen van een draadloze koptelefoon is heel persoonlijk. Niet iedereen vindt het bijvoorbeeld fijn om hem over de oren te dragen. Dit is het zogeheten “circumaural” model dat in staat is om omgevingsgeluiden te dempen. Daardoor ondervind je minder hinder van het gepraat van mensen om je heen of van andere omgevingsgeluiden. Het nadeel van dit model is echter dat de hoofdtelefoon vrij zwaar is. Als alternatief zou je een headset die gebruik maakt van noise cancelling kunnen overwegen. Daarbij kunnen omgevingsgeluiden op twee diverse manieren geneutraliseerd worden, namelijk passief en actief. Bij passieve noise cancelling wordt je gehoorgang afgesloten om zo minder harde omgevingsgeluiden te horen. Over ear types en in ear oordopjes maken vaak gebruik van passieve noise cancelling. Bij actieve noise cancelling is er sprake van een microfoon die alle omgevingsgeluiden meet en analyseert. Vervolgens genereert het softwarematig precies een qua fase tegenovergesteld geluid van het omgevingsgeluid. Deze twee geluiden (het originele en het gespiegelde geluid) heffen elkaar grotendeels op bij dit type headset.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten, wens je advies bij het kiezen van de juiste draadloze koptelefoon met USB aansluiting of wil je iets meer weten over een andere specifieke functie? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Uitstekend De door mij bestelde hoofdtelefoon kwam snel en goed verpakt binnen. Werkte in één keer. Geen problemen met de betaling. Gewoon goed. 9,2
Perfect "Goede adviezen, snelle levering en meedenkend super." 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links