Gaming koptelefoons

Ben jij op zoek naar de ultieme draadloze gaming koptelefoon? Wij bieden een uitgebreid aanbod van de allerbeste draadloze gaming koptelefoons. Je kunt bij ons kiezen uit gerenommeerde merken als Steelseries, Razer, Corsair en Turtle Beach. Een goede draadloze gaming koptelefoon beschikt uiteraard over meer dan alleen een fantastisch geluid. Hij is ook te gebruiken voor meerdere spelcomputers, heeft eigen instellingen die je met één vingerbeweging kunt veranderen en is natuurlijk aantrekkelijk geprijsd. Heb je jouw ideale draadloze gaming koptelefoon gevonden? Bestel hem dan voor tien uur `s avonds en je hebt hem al de volgende dag in huis.

Hoe ziet de ideale draadloze gaming koptelefoon eruit?

Als je op zoek bent naar een goede draadloze gaming koptelefoon, dan is het belangrijk om te weten aan welke eisen deze moet voldoen. Voor een deel zullen deze eisen hetzelfde zijn voor iedereen. Wie wil er ten slotte geen fantastische geluidservaring en een lange accuduur? Daar staat tegenover dat een gamer die veel online multiplayer spellen in teamvorm speelt waarschijnlijk andere eisen heeft dan iemand die af en toe eens achter de Xbox kruipt voor een single player game. Hoe hoger je eisen, des te hoger de prijs wordt. Het is dan ook zeker aan te raden om van tevoren goed na te denken over welke functionaliteiten je nu echt nodig hebt. Je vindt dan waarschijnlijk vanzelf de draadloze gaming koptelefoon die het beste bij jou past.

Over ear koptelefoon

Er is één ding dat vrijwel alle draadloze gaming koptelefoons met elkaar gemeen hebben: het model. Koptelefoons kun je indelen in drie categorieën: Je hebt de in ear koptelefoon, de on ear koptelefoon en tot slot de over ear koptelefoon. Een In Ear koptelefoon stop je letterlijk in je oor. Net zoals oordopjes. Dit model zorgt ervoor dat je nog prima kunt horen wat er om je heen gebeurt. Ideaal dus voor handsfree bellen in de auto. Tegelijkertijd is de geluidskwaliteit wel minder. Een on ear koptelefoon zit op je oren. Dit is het meest verkochte model. Het biedt een degelijke geluidskwaliteit en, afhankelijk van de kwaliteit van de koptelefoon, sluit het geluid van buiten redelijk goed uit. De over ear koptelefoon zit helemaal om je oren heen. Dit is het meest comfortabele model. Het sluit geluid vrijwel helemaal buiten en is daardoor ideaal voor gamers die zich optimaal willen concentreren op hun spel. Tegelijk is een over ear draadloze gaming koptelefoon ook heel fijn als je ongestoord een film wilt kijken in de woonkamer, of muziek wilt luisteren in een volle bus of trein. Wil je een goede draadloze gaming koptelefoon kopen? Zorg er dan voor dat je een over ear koopt.

7.1 surround geluid bij draadloze koptelefoon gaming

Het belangrijkste aan een draadloze gaming koptelefoon is natuurlijk het geluid. Je moet immers wel een heel goed exemplaar hebben wil hij de ervaring van een goede geluidsset evenaren. Bij koptelefoons kun je kiezen uit drie soorten geluid: mono, stereo en surround. Mono betekent zoveel als enkelvoudig. Dit houdt in dat het geluid aan beide kanten hetzelfde is. Voor een gamer is dat natuurlijk waardeloos, want dan hoor je of nu van links of rechts wordt aangevallen. Een mono draadloze gaming koptelefoon bestaat dan gelukkig ook niet. Je hebt dus keuze uit stereo of surround. Bij stereo kan het geluid dus wel verschillen tussen links en rechts. Behalve dat de koptelefoon dit moet ondersteunen, moet het geluid het echter ook zelf weergeven. Luister je bijvoorbeeld naar een mono opgenomen muzieknummer, dan zal dit ook uit een stereo draadloze gaming koptelefoon mono klinken. Vrijwel alle nieuwe games ondersteunen echter stereo en surround. Het woord surround is overigens wat misleidend bij een draadloze gaming koptelefoon. Het geeft namelijk aan dat het geluid van overal om je heen komt. Iets dat je bij je computer kunt bereiken door minimaal vijf boxen en een basbox om je stoel. Een draadloze gaming koptelefoon kan dit hooguit benaderen. 7.1 surround geluid is op dit moment de hoogste standaard die je daarbij kunt krijgen.

Multi platform

Heb je meerdere apparaten waarop je games speelt? Dan is het zeker aan te raden om een draadloze gaming koptelefoon te kopen die multi platform is. Dit kan best een puzzel zijn. Niet iedere draadloze gaming koptelefoon werkt op dezelfde apparaten. Zo heb je bijvoorbeeld draadloze gaming koptelefoons die alleen op de PC en/of Mac werken. Maar ook die je wel kunt verbinden met de Xbox, maar niet met de Playstation en vice versa. Het komt er dus vaak op neer dat je een afweging moet maken tussen het beste model en het model dat het beste aansluit op jouw apparaten. Soms is dit ook op te lossen door gebruik te maken van een USB Bluetooth adapter. Houd er verder rekening mee dat de meeste draadloze gaming koptelefoons alleen over surround geluid beschikken in combinatie met de PC.

Comfort

Als gamer is ook het comfort van groot belang. Zeker de grotere online multiplayer spellen kunnen soms uren achter elkaar doorgaan. Het is dan natuurlijk fijn dat je draadloze gaming koptelefoon ook na een paar uur nog comfortabel op je hoofd zit. Hierbij zijn een puur punten van belang. Ten eerste het gebruikte materiaal. Veel duurdere merken hebben hier creatieve opmerkingen voor zoals geheugenschuim bij Turtle Beach of de goggle band bij Steelseries. Dit is echter niet het enige. Iedere koptelefoon heeft ook bepaalde knelpunten. Bijvoorbeeld de bovenkant van de band op je hoofd en natuurlijk de beide oorschelpen. Bij een slechtere draadloze gaming koptelefoon gaat hier na verloop van tijd irritatie ontstaan. Een echt goede draadloze gaming koptelefoon is hierop aangepast.

Vragen en advies

Tot slot hebben sommige draadloze gaming koptelefoons speciale instellingen op de koptelefoon zelf. Bijvoorbeeld om makkelijk het geluid harder of zachter mee te zetten. Maar ook om snel te schakelen tussen het spel en de chatroom. Bij sommige exemplaren kun je zelfs preset geluidsinstellingen bewaren. Ook de batterijduur is natuurlijk van belang. Je wilt niet dat je draadloze gaming headset halverwege je spel zonder stroom komt te zitten. Afhankelijk van je gebruik moet je dus zorgen voor een lange luistertijd. Bij de betere draadloze gaming koptelefoons varieert deze ergens tussen de 15 en 25 uur. Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen van de juiste draadloze gaming koptelefoon? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links